Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Skaličania si gólovú mizériu vyčerpali, chytili sa na rozbehnutom Poprade
Zdielať na

Skaličania si gólovú mizériu vyčerpali, chytili sa na rozbehnutom Poprade

Zdroj: SITA/Gabriel Lipták

Prekvapivo sa darilo v dnešnej súťaži Skalici.

HK 36 Skalica - HK Aquacity ŠKP Poprad 5:1 (3:0, 2:0, 0:1)

Hokej - Slovnaft extraliga - 11. kolo:

HK 36 Skalica - HK Aquacity ŠKP Poprad 5:1 (3:0, 2:0, 0:1)
Góly: 3. Kocák (R. Školiak), 8. Pálffy (Malík, J. Mikúš), 17. J. Mikúš (V. Vlk, R. Hartmann), 32. R. Hartmann (J. Mikúš, Pálffy), 35. Pálffy (Vlk) - 43. V. Král (Laspšanský, Buc)
Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - Müllner, Šefčík, 2780 divákov

Zostavy:
Skalica: Rybár - V. Vlk, Gründling, M. Ivičič, Gula, Škadra, Šille, Priechodský, Škápik - Pálffy, J. Mikúš, R. Hartmann - Kocák, R. Školiak, D. Pašek - T. Višňovský, Hollý, Šátek - Hrtús, Horský, Malík
Poprad: Šimonovič (35. Melicherčík) - Kasík, Michal Segľa, Fabian, Dora, Korenko, Turoň, Bambúch - Lapšanský, Jarolín, D. Vrbata - Halaj, Jabrocký, Jasovský - Martin Segľa, Buc, V. Král - M. Haščák, Piatak, Ficko

Domáci hrali disciplinovane a potrebný pokoj na hokejkách im vyniesol streleckú efektivitu. Hneď prvá využitá presilovka bola dobrým signálom pre zeleno-bielych, že tri body zostanú doma.

Hostia už v 13. sekunde pohrozili Vrbatom, no boli to domáci, ktorí sa ujali vedenia. V 3. min Peter Kocák obišiel bránu hostí a prekvapil popradského gólmana, keď zblízka zasunul puk k pravej žŕdke. V 5. min zachraňoval zase Rybár v skrumáži, keď posledným strieľajúcim bol Turoň a následne ani Michal Segľa tvrdou strelou od modrej gólmana HK 36 neprekvapil. V 8. min skóroval na 2:0 Pálffy, keď pred bránkou obstrelil popradského gólmana.

Poprad si potom zobral oddychový čas, ale boli to opäť Skaličania, ktorí v 17. min zvýšili už na 3:0. Juraj Mikúš po strele kapitána Vlka ideálne clonil pred Šimonovičom a napokon umiestil puk do prázdnej brány. Hokej v tempe sa hral aj v druhej tretine. Skaličania pozorne strážili výsledok a dokázali ho ešte skrášliť o dva góly.

V 32. min sa najlepšie pred bránkou zorientoval Hartmann a v 35. min si svoj druhý gól v zápase pripísal Pálffy, ku ktorému sa odrazil puk po Vlkovej strele od zadného mantinelu priamo na hokejku. V popradskej svätyni prišlo k výmene gólmanov, Šimonoviča vystriedal Melicherčík.

Čestného gólu sa hostia dočkali v 43. min, keď po peknej kombinačnej akcii z prvej doťukol po prihrávke Lapšanského do prázdnej bránky Král. Diváci si prišli na svoje aj v poslednej tretine. Hra sa prelievala zo strany na stranu, ale skóre bolo nakoniec 5:1. 

Zdielať na

Najčítanejšie správy