Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Odborníci z celého sveta sa stretnú v L. Mikuláši
Zdielať na

Odborníci z celého sveta sa stretnú v L. Mikuláši

Zdroj: Ben Stephenson/ilustračná

Profesionálni fotografi sa stretnú na medzinárodnej konferencii pod názvom Marginálie - Fotografia a práca na okraji.

Viac ako 25 fotografov, kurátorov, akademikov a pedagógov fotografie z Európy a Spojených štátov amerických sa od štvrtka do nedele stretne v Liptovskom Mikuláši na medzinárodnej konferencii pod názvom Marginálie - Fotografia a práca na okraji. Agentúru SITA informovala jej organizátorka, kurátorka a riaditeľka Domu fotografie (DF) Lucia Benická.

Hlavnou témou konferencie je Práca vo fotografii. Vystúpia napríklad fotograf Jindra Štreit z Česka, Kimmo Lehtonen z Fínska, Fernando Castro z USA, Rui Prata z Portugalska a ďalší hostia. "Predmetom tohto projektu je interpretovanie súčasnej a historickej fotografie na určenú tému s cieľom vytvoriť dialóg medzi Východom a Západom," uviedla Benická.

Konferencia je určená pre širokú profesionálnu i neprofesionálnu verejnosť a kladie dôraz na spôsoby súčasnej prezentácie práce v oblasti dokumentárnej, výtvarnej, konceptuálnej a mix mediálnej fotografie, spresnila. Účastníkom konferencie podľa nej umožní aj zoznámiť sa s trojročným projektom umeleckých tvorivých štipendií, ktoré 18 fotografom z viacerých krajín zabezpečili účasť na rôznych medzinárodných fotografických fórach.

Konferenciu pripravuje Dom fotografie v Liptovskom Mikuláši, IPRN - Medzinárodný výskumný network fotografie spolu s ďalšími organizátormi. Jej program bude v anglickom jazyku s tlmočením do slovenčiny. Program otvoria vo štvrtok o 12. hodiny v hoteli Družba v Jasnej. Podrobný program je na internetovej adrese domfoto.sk.

Zdielať na

Najčítanejšie správy