Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Štyri univerzity sa podieľajú na spoločnom projekte
Zdielať na

Štyri univerzity sa podieľajú na spoločnom projekte

Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič

Študenti dostanú lepšie podmienky pre odborné vzdelávanie.

Podporiť odborné vzdelávanie vysokoškolákov, lepšie prepojiť výučbu s praxou a spoločne riešiť vedeckovýskumné úlohy je cieľom projektu štyroch univerzít so spoločnosťou Slovnaft.

Dnes podpísali rámcovú zmluvu o vzájomnej spolupráci Slovenská technická univerzita v Bratislave, Ekonomická univerzita v Bratislave, Fakulta manažmentu Univerzity Komenského v Bratislave, Technická univerzita v Košiciach a Slovnaft.

Študenti týchto škôl budú môcť napríklad riešiť svoje diplomové, bakalárske či ročníkové práce priamo v Slovnafte za pomoci konzultantov zo spoločnosti. Odborníci spoločnosti by mohli v prípade záujmu chodiť prednášať na fakulty. "Aj touto cestou chceme prispieť k tomu, aby mladí odborníci po ukončení štúdia neopúšťali Slovensko," povedal generálny riaditeľ Slovnaftu Oszkár Világi.

Získavanie najkvalitnejších absolventov zo slovenských univerzít má umožniť i program growww 2008. Absolventom pomôže získať prácu v medzinárodnej skupine MOL. Program je určený pre absolventov a študentov posledných ročníkov univerzít a vysokých škôl.

Do prvého ročníka growww2007 sa zapojilo vyše 200 študentov zo šiestich slovenských univerzít a 20 fakúlt. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do februára budúceho roka.

Zdielať na

Najčítanejšie správy