Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na nádvorí Starej radnice budú opäť Radničkine trhy
Zdielať na

Na nádvorí Starej radnice budú opäť Radničkine trhy

Zdroj: www.bratislava.sk

Cieľom predajno-prezentačných trhov je zviditeľniť prácu občanov so zdravotným postihnutím, ale aj kultivovať prostredie a verejnú mienku o schopnostiach a zručnostiach zdravotne postihnutých ľudí


Na nádvorí Starej radnice v Bratislave bude od piatka do soboty vystavovať a predávať svoje výrobky viac ako 30 chránených dielní a zariadení sociálnych služieb z rôznych kútov Slovenskej a Českej republiky.

Podujatie pod názvom Radničkine trhy organizuje už siedmy rok občianske združenie Inklúzia pod záštitou bratislavského primátora Andreja Ďurkovského. Cieľom predajno-prezentačných trhov je zviditeľniť prácu občanov so zdravotným postihnutím, ale aj kultivovať prostredie a verejnú mienku o schopnostiach a zručnostiach zdravotne postihnutých ľudí.

Počas dvoch dní si návštevníci budú môcť pozrieť a kúpiť ručne vyrobené diela z hliny, papiera, textilné hračky, keramiku, drôtené ozdoby, tkané tašky a koberce, originálne pohľadnice, či rôzne úžitkové a umelecké predmety, ktoré vytvorili občania so zdravotným postihnutím. Kúpou výrobkov podporia priamo chránené dielne alebo zariadenia sociálnych služieb.

Program sa začne v piatok o 11:00 slávnostným otvorením Radničkiných trhov. Trhovú náladu spestria bratislavské strašidlá, stará hudba v podaní Nylon Guitar Duo, vystúpia aj speváčka Alena Čermáková a speváci z Môjho najmilšieho hitu - Ivana Poláčková, Majka Štefaníková a Otto Kollmann. Moderovať to bude Lucia Siposová.

Podujatie sa skončí v sobotu o 18:00 vyhlásením súťažnej prehliadky v Hudobnej sieni Bratislavského hradu, na ktorom vystúpi salónny orchester AfroditéOrganizátor Radničkiných trhov - OZ Inklúzia, prostredníctvom trhov podporuje transformáciu sociálnej sféry, aktívnym sociálnym zariadeniam ponúka možnosť výrobky predávať, či formou katalógu výrobkov chránených dielní zvýšiť ich odbyt. Trhy svojimi výrobkami predstavujú verejnosti nepoznanú pracovnú silu, pričom sa snažia pozitívnou prezentáciou aktivít a zručností ľudí so zdravotným postihnutím posilniť ich akceptáciu v spoločnosti.

Informácie zverejnilo mesto Bratislava na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Zdielať na

Najčítanejšie správy