Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Nový šéf konzervatívcov Zajac žiada opozíciu o činy
Zdielať na

Nový šéf konzervatívcov Zajac žiada opozíciu o činy

Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič

Politika vládnej koalície poškodzuje záujmy občanov Slovenska a medzinárodné postavenie SR v štruktúrach EÚ a NATO, tvrdí OKS.

Nový predseda mimoparlamentnej Občianskej konzervatívnej strany (OKS) Peter Zajac kritizuje vládu a vyzýva opozíciu, aby začala konať. Politika vládnej koalície podľa OKS poškodzuje záujmy občanov Slovenska a medzinárodné postavenie SR v štruktúrach EÚ a NATO.

Je to jeden zo záverov dnešného Republikového snemu OKS v Bratislave, o ktorých agentúru SITA informoval Peter Zajac. Konzervatívci kritizujú boj vlády proti zdravotným poisťovniam, dôchodkovým správcovským spoločnostiam, médiám a mimovládnym organizáciám.

Vládna koalícia "opúšťa pôdu ústavnosti v prípade vyvlastňovania súkromného majetku pri výstavbe diaľnic a pripravuje vyvlastňovanie ďalších vlastníkov pôdy pod nehnuteľnosťami", povedal Zajac. Snem OKS tiež kritizoval podporu vlády novému systému koncesií, ktorý podľa konzervatívcov nepriamo zdaní všetkých občanov, "zatiaľ čo STV je politicky manipulovaná".

Zajac tvrdí, že východiskom je jasná a dôsledná opozičná spolupráca a politika, "ktorá netancuje na Ficovu, Slotovu a Mečiarovu píšťalu". Hlavným cieľom P. Zajaca, ktorého dnes zvoli do čela OKS, je dosiahnuť väčšiu medializáciu práce OKS.

Ďalší riadny snem OKS by sa mal uskutočniť na jar budúce roka.

Zdielať na

Najčítanejšie správy