Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kroky vlády vyvolávajú u demokratov obavy z ďalšieho vývoja SR
Zdielať na

Kroky vlády vyvolávajú u demokratov obavy z ďalšieho vývoja SR

Zdroj: SITA/Nina Bednáriková

Predstavitelia DS sa obávajú, že "moc na Slovensku nie je dnes plne v rukách politických predstaviteľov koaličných strán ani v rukách vlády, ale že o všetkom dôležitom a lukratívnom rozhodujú a prakticky vládnu finančno-nátlakové lobistické skupiny".

Demokratická strana (DS) vníma niektoré úmysly súčasnej vládnej koalície s pochopením, ale nekompetentnosťou, nesystémovosťou a improvizovaním v nej však vyvolávajú obavy z ďalšieho vývoja Slovenska.

Vyplýva to z vyhlásenia z dnešného Republikového smenu Demokratickej strany v Bojniciach, ktoré agentúre SITA poskytol predseda strany Branislav Hochel. Predstavitelia DS sa obávajú, že "moc na Slovensku nie je dnes plne v rukách politických predstaviteľov koaličných strán ani v rukách vlády, ale že o všetkom dôležitom a lukratívnom rozhodujú a prakticky vládnu finančno-nátlakové lobistické skupiny".

Demokrati kritizujú aj parlamentnú opozíciu, ktorá sa podľa nich nesústredí na "systematickú a konštruktívnu kritiku škodlivých činov koalície" a neponúka odbornú alternatívu. Miesto toho sa venuje kauzám, ktoré síce priťahujú pozornosť, ale občanom nepomáhajú, tvrdí DS.

DS v spolupráci s viacerými neparlamentnými politickými subjektmi a nezávislými odborníkmi sleduje súčasný vývoj a má pripravené kroky na zmysluplný rozvoj SR, píše sa vo vyhlásení z Republikového snemu DS.

Najčítanejšie správy