Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Po dvoch rokoch opäť Kulišáreň míma Vlada Kulíška
Zdielať na

Po dvoch rokoch opäť Kulišáreň míma Vlada Kulíška

Zdroj: Leesa/ilustračné

Trenčiansky mím Vladimír Kulíšek po dvojročnej odmlke opäť organizuje svoje tradičné podujatie s názvom Kulišáreň.

Trenčiansky mím Vladimír Kulíšek po dvojročnej odmlke opäť organizuje svoje tradičné podujatie s názvom Kulišáreň. Je venované 20. výročiu divadla Fortissimo, ktoré tvorí on a jeho priateľ Radko Michalko.

Divadlo pri svojich predstaveniach aktívne spolupracuje s obecenstvom. Ako informoval Kulíšek, Kulišáreň budú tvoriť scénky z jednotlivých predstavení divadla a pozvaní hostia, ktorí sa predstavia v netradičných úlohách. Jedno z predstavení - Kufor, už divadlo odohralo vyše 1500-krát. Podľa Kulíška však súčasný Kufor má s tým súčasným pramálo spoločné.

Predstavenie sa bude konať vo štvrtok v univerzálnej sále v Kultúrnom a metodickom centre OS SR v Trenčíne. Mím aj v Kulišárni do deja aktívne zapája divákov. Tí sedia na stoličkách v polkruhu okolo míma. Za tých 20 rokov sa diváci podľa neho až tak nezmenili. Snáď len v tom, že ľudia a hlavne deti sú uvoľnenejšie. Kulíšek totiž väčšinu predstavení hrá pre deti. Ak sa však deti "utrhnú z reťaze," je to podľa jeho slov vina herca. Preto má rad staršie deti, lebo je to výzva.

Na pantomíme je podľa neho krásne to, že každá veková skupina si na predstavení nájde to svoje.

Najčítanejšie správy