Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Národný park čaká v sobotu veľké upratovanie
Zdielať na

Národný park čaká v sobotu veľké upratovanie

Zdroj: SITA/Gabriel Lipták

V sobotu bude v Tatranskom národnom parku veľké upratovanie.

Štátne lesy Tatranského národného parku (TANAP) pripravili už 29. ročník podujatia Čisté hory. Do akcie sa môžu zapojiť aj dobrovoľníci, ktorí pomôžu pri upratovaní najnavštevovanejších turistických trás po skončení letnej turistickej sezóny.

Už od 8. hodiny budú na účastníkov podujatia čakať lesníci s vrecami na odpadky a inštrukciami na tradičných nástupných miestach:

na križovatke v Oraviciach, na Zverovke pri rampe na vstupe do Roháčskej doliny, v Habovke pri horárni Biela skala, na Podbanskom na vstupe do Tichej a Kôprovej doliny, pri rampe pod zastávkou TEŽ Popradské pleso, na centrálnom parkovisku pod poštou na Štrbskom Plese, v Tatranskej Polianke pri rampe na ceste vedúcej na Sliezsky dom, na Hrebienku, na parkovisku pri kabínkovej lanovke v Tatranskej Lomnici, na zastávke SAD Biela voda v Kežmarských Žľaboch, pri budove ochranného obvodu v Tatranskej Javorine a na vstupe do Bielovodskej doliny na Lysej Poľane.

Účastníci minuloročnej akcie Čisté hory vyzbierali 650 kilogramov odpadkov. Do čistenia tatranských chodníkov sa zapojilo viac ako 1 800 dobrovoľníkov z radov náhodných turistov, členov turistických oddielov a skupín zamestnancov rôznych spoločností. Viac ako polovicu tvorili mladí ľudia a žiaci základných škôl.

V sobotu sa bude upratovať aj v Pieninskom národnom parku (PIENAP). V Červenom Kláštore je spoluorganizátorom akcie Čisté hory a potoky Správa PIENAP. Dobrovoľníci sa stretnú v autokempingu Červený Kláštor.

Zdielať na

Najčítanejšie správy