Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
EK: Školám pošle balíky v rámci antifajčiarskej kampane
Zdielať na

EK: Školám pošle balíky v rámci antifajčiarskej kampane

Zdroj: Francesco

Výchovno-vzdelávací balík nemá byť pedagogickým nástrojom, ale mal by motivovať učiteľov, aby v triedach organizovali aktivity, ktorými by upozorňovali na negatívne účinky fajčenia a pasívneho fajčenia.

Školy môžu požiadať Európsku komisiu o výchovno-vzdelávacie balíky HELP, ktoré rozdávajú v rámci antifajčiarskej kampane HELP - Za život bez tabaku. V balíku sú kvíz a propagačné materiály, ktoré špeciálne navrhli pre použitie v školách, manifest európskej mládeže "Za život bez tabaku", plagáty, 30 propagačných predmetov, napríklad náramky, perá či papierové píšťalky.

"Výchovno-vzdelávací balík nemá ambíciu stať sa pedagogickým nástrojom," uviedla pre agentúru SITA Jasmina Matúšová z kampane HELP.

Podľa nej balík by mal motivovať učiteľov, aby v triedach organizovali aktivity, ktorými by upozorňovali na negatívne účinky fajčenia a pasívneho fajčenia. Učitelia si môžu od 8. októbra objednať balík HELP na webovej stránke kampane help-eu.com. Materiál je vhodný pre žiakov od 12 do 18 rokov. Všetky materiály sú dostupné v 22 oficiálnych jazykoch Európskej únie.

Kampaň HELP - Za život bez tabaku zastrešuje Európska komisia. Inicioval ju eurokomisár Markos Kyprianou. Cieľom je presviedčať mladých ľudí, aby nezačali fajčiť alebo aby skoncovali s touto neresťou. V rámci kampane sa vysielajú televízne reklamy vo všetkých členských štátoch Európskej únie.

Najčítanejšie správy