Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Na Svetový deň cestovného ruchu súťaže a prehliadky zdarma
Zdielať na

Na Svetový deň cestovného ruchu súťaže a prehliadky zdarma

Zdroj: www.nitra.sk

Celý deň budú pripravené rôzne hry, súťaže a kvízy pre deti i dospelých a nebude chýbať ani bezplatná prehliadka Horného Mesta.

Svätoplukovo námestie v Nitre bude vo štvrtok patriť Svetovému dňu cestovného ruchu. Od 10. do 17. hodiny tu budú rôzne hry, súťaže a kvízy pre deti i dospelých a nebude chýbať ani bezplatná prehliadka Horného Mesta.

Podujatie organizuje mesto Nitra v spolupráci s Katedrou manažmentu kultúry a turizmu na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. "Cieľom je lepšie spoznať Nitru a pritom sa zabaviť," informoval agentúru SITA spoluorganizátor Roman Zima z katedry.

Na deti čaká niekoľko súťažných úloh - na mapu mesta budú priraďovať rôzne dominanty, budú kresliť a vyznačovať na mape, kde boli na dovolenke a zúčastniť sa môžu aj na kvíze o Nitre. Tí najlepší dostanú ceny. "Oveľa náročnejší kvíz je pripravený pre dospelých. Zapojiť sa doň môžu aj tí, ktorí nie sú odtiaľto, pretože chceme spraviť štatistiku o tom, čo vie o Nitre Nitran a čo ostatní," hovorí Zima.

Na námestí sa bude informačným stánkom prezentovať partnerské mesto Kroměžíž z Čiech, Nitriansky informačný systém bude rozdávať propagačné materiály. Záujemcovia sa budú môcť odfotiť s legendárnou postavou z histórie mesta - Corgoňom a dobovo oblečenými pracovníkmi Nitrianskeho kniežatstva z Kyneku.

Svetový deň cestovného ruchu sa organizuje vo svete každý rok. Svetová organizácia pre cestovný ruch WTO vždy určuje tému a hosťujúcu krajinu, informácie o ktorej potom prezentujú všetky zúčastnené štáty. Tento rok to bude Srí Lanka a ústrednou témou je "cestovný ruch otvára dvere ženám".

Zdielať na

Najčítanejšie správy