Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Jedno zo siamských dvojčiat museli lekári nečakane operovať
Zdielať na

Jedno zo siamských dvojčiat museli lekári nečakane operovať

Zdroj: SITA

Desať dní po úspešnom oddelení sa totiž u Michala vyskytli podľa televízie TA3 komplikácie, ktoré si vyžiadali chirurgický zákrok.

Jedno zo siamských dvojčiat museli lekári v pondelok nečakane operovať. Desať dní po úspešnom oddelení sa totiž u Michala vyskytli podľa televízie TA3 komplikácie, ktoré si vyžiadali chirurgický zákrok.

U Marka sa zas opäť vystupňovala infekcia. Lekárom sa však podarilo chlapcov stabilizovať.
"Indikáciou pre výkon bola neskorá pooperačná komplikácia," povedal TA3 šéf operačného tímu Vladimír Cingel. Príčiny ťažkostí však nespresnil. Pri operácii Michalovi urobili aj rekonštrukciu pokožky na bruchu.

Chlapci sú podľa riaditeľa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou na Kramároch Daniela Žitňana stále vo veľmi vážnom stave, avšak stabilizovaní. Miškov zdravotný stav je pritom aj napriek náhlej operácii lepší ako u Marka, ktorého zdravie naďalej komplikuje infekcia. "Tá infekcia tam znovu a znovu vzplanie napriek zmene antibiotík," povedal Cingel.

Obidvaja bratia sú stále v umelom spánku na jednotke intenzívnej starostlivosti, napojení sú na umelú ventiláciu pľúc. Podľa lekárov čakajú ich ešte ďalšie rekonštrukčné operácie.

Dvojičky, ktoré boli zrastené dolnou časťou hrudníka a v oblasti brucha, lekári v bratislavskej nemocnici oddelili 15. septembra. Zákrok trval takmer 20 hodín.

Zdielať na

Najčítanejšie správy