Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Úsmev ako dar prispieva k prevencii proti drogám
Zdielať na

Úsmev ako dar prispieva k prevencii proti drogám

Zdroj: Julián Rodriguez Orihuela, ilustračné

Ide o aktivity v rámci projektu Deň rozhodnutia.

Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar sa rozhodla prispieť k prevencii a predchádzaniu drogových závislostí prostredníctvom zážitkových aktivít, komunikácie, poradenstva, zmysluplného trávenia voľného času a vzdelávania. Ide o aktivity v rámci projektu Deň rozhodnutia.

Počas realizácie tohto prevenčného protidrogového projektu sa podarilo zorganizovať 144 stretnutí mládeže, 32 víkendových podujatí a prevenčné pobytové podujatie pre detské domovy na celoslovenskej úrovni. Organizátori pokračovali v skupinovom vzdelávaní, a to najmä uceleným vzdelávacím programom zameraným na prevenciu, príčiny drogovej závislosti, škodlivosť a následky ich užívania.

Tieto podujatia sa realizovali za účasti odborníka na drogovú problematiku, preškolených dobrovoľníkov a zástupcov tretieho sektora. Pri besedách sa diskutovalo o reálnych problémoch, ktoré drogy spôsobujú. Na tieto podujatia boli pozvaní aj hostia, napríklad bývalí domováci - odchovanci, ktorí prešli procesom od experimentovania s drogami cez závislosť, vyliečenie a opätovné zaradenie sa do spoločnosti.

Projekt Deň rozhodnutia trvá od septembra minulého roku do októbra tohto roku. Cieľovou skupinou sú sociálne znevýhodnené skupiny, mladí dospelí z detských domovov. Ciele projektu korešpondujú s Národným programom boja proti drogám 2004-2008 a Protidrogovým akčným plánom EÚ (2005-2008).

Zdielať na

Najčítanejšie správy