Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Košiciach sa chystajú na jesennú deratizáciu
Zdielať na

V Košiciach sa chystajú na jesennú deratizáciu

Zdroj: Chris

Podľa neoficiálnych informácií na území Košíc žije okolo 250 000 potkanov.

Právnické i fyzickú osoby - vlastníci pozemkov a nehnuteľností, sú povinní vykonať v októbri a v novembri povinnú deratizáciu. Ako uviedla hovorkyňa košického magistrátu Jana Geročová, občania ju vykonajú na svoje náklady.

Podľa všeobecne záväzného nariadenia hrozí osobám, ktoré nebudú rešpektovať túto povinnosť, hrozí pokuta až do 200-tisíc korún. Vlastníkom, správcom a užívateľom nehnuteľností sa nariaďuje, aby zabezpečili hubenie škodlivých hlodavcov (deratizáciu) prostredníctvom oprávnených osôb každoročne.

Mesto vypracovalo časový harmonogram celoplošnej deratizácie, ktorá sa začne 1. októbra a potrvá až do 22. novembra. Obyvateľov by mali o deratizácii a jej harmonograme informovať mestské časti a informácie získajú aj na košickom telefónnom čísle 64 192 58.

Podľa neoficiálnych informácií na území Košíc žije okolo 250-tisíc potkanov. Celoplošná deratizácia, aj kanalizácií, je nevyhnutná, aby hlodavce nemigrovali do neošetrených priestorov a po čase sa nevrátili do deratizovaných objektov.

Občania sú počas celého roka povinní udržiavať poriadok v pivničných priestoroch, nemajú kŕmiť zvieratá na voľných priestranstvách a v okolí obytných domov, nemali by skladovať potraviny vo dvoroch, pivniciach či na balkónoch.

Zdielať na

Najčítanejšie správy