Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Objavili sme strateného v Ríme!
Zdielať na

Objavili sme strateného v Ríme!

Ján Ďorď nám telefonicky porozprával o svojich otrasných zážitkoch z nedoborovľného pobytu v talianskej metropole. Čakali sme ho na letisku.

V noci na dnes sa na Slovensko vrátil muž, ktorého cestovná kancelária "zabudla" v Ríme. Nám sa podarilo skontaktovať sa s ním tesne predtým. Vysvetlil nám, prečo nestihol autobus, aj ako ťažko prežil neplánovaný týždeň v talianskej metropole.

Ján Ďorď z Veľkého Krtíša išiel so slovenskou cestovnou kanceláriou na zájazd do Ríma a Vatikánu. Pôvodne sa mal vrátiť už pred týždňom. Išlo o autobusový zájazd a jeho účastníci sa presúvali z prehliadky Vatikánu na parkovisko, kde stál ich autobus.

58-ročný muž sa však nevrátil k autobusu načas. Tvrdí, že meškal asi pol hodinu, pretože si pomýlil linky metra. Autobus však naňho nepočkal.

Delegátka cestovnej kancelárie FIFO totiž ani nevedela, že jeden z účastníkov chýba. Zistila to až po niekoľkých hodinách, ale odmietla sa vrátiť. A to napriek tomu, že ostatní účastníci boli ochotní poskladať sa na vyššie výdavky na naftu. Delegátka ani neposkytla nášmu veľvyslanectvu kompletné informácie o stratenom mužovi, ktoré sa dozvedelo až od reportéra TV JOJ Štefana Bodora.

Včera sa nám telefonicky podarilo s Jánom Ďorďom konečne spojiť. Celý týždeň tam prežil ako bezprizorný bezdomovec. "Prespával som na lavičkách, hneď v prvú noc ma okradli, takže som zostal úplne bez peňazí a bez dokladov."

Chodil po uliciach, nedokázal komunikovať, keďže neovláda cudzie reči. "Bol som hladný, smädný, špinavý."

Napokon sa ho ujala nejaká cudzia žena so synom, údajne Poliaci. Dovolili mu zatelefonovať na Slovensko a ponúkli mu peniaze na vlak na Slovensko. Po telefonáte domov však mužovi pomohol pracovník slovenskej ambasády, ktorý mu kúpil letenku do Bratislavy.

TV JOJ nechýbala pri návrate strateného muža. Pozrite si to v Novinách na JOJke dnes o 19.30.

Zdielať na

Najčítanejšie správy