Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Lanovka na Kamzík bude pre údržbu odstavená
Zdielať na

Lanovka na Kamzík bude pre údržbu odstavená

Zdroj: SITA/Tomáš Benedikovič

Lanovka zo Železnej studničky na Kamzík v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto bude pre údržbu v od pondelka do piatka odstavená.

Lanovka zo Železnej studničky na Kamzík v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto bude pre údržbu v od pondelka do piatka odstavená. Agentúru SITA o tom informovala tlačová tajomníčka novomestského starostu Valéria Reháčková. "V pondelok začneme demontovať všetky sedačky a až do stredy sa bude na lanovke robiť defektoskopia lana. Vo štvrtok a piatok bude odstávka pre komplexnú údržbu," spresnila Reháčková.


Lanovka na Kamzík premáva od štvrtka do nedele od 10. do 18. hodiny. Jednosmerný lístok stojí 80 korún, obojsmerný 120 korún. Žiacke, dôchodcovské a skupinové lístky sú zľavnené. Lanovka má zabezpečené aj nočné stráženie.


Lanovku na Kamzík po dlhodobej odstávke a rekonštrukcii otvorili 30. septembra 2005. Samospráva Nového Mesta obnovila lanovku v spolupráci s bratislavským magistrátom, ktorý odkúpil stavby a pozemky patriace k lanovke za 19,5 milióna korún a dal ich do správy Novému Mestu.

To dalo na rekonštrukciu 32 miliónov korún. V súvislosti s rekonštrukciou lanovky bolo nutné opraviť aj prístupovú Brečtanovú ulicu. Bratislava a Bratislavský samosprávny kraj si 30-miliónové náklady na jej opravu rozdelili na polovicu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy