Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Topoľčanoch odhalili zlodejov, ktorí majú na svedomí 15 vlámaní
Zdielať na

V Topoľčanoch odhalili zlodejov, ktorí majú na svedomí 15 vlámaní

Zdroj: Tim Samoff/ilustračné

Policajti zaevidovali 11 vlámaní do záhrad, rodinných domov, garáží a pivníc v obci Čeľadince v Topoľčianskom okrese.

Policajti odhalili páchateľov, ktorí majú na svedomí 15 vlámaní do rodinných domov. Len v noci z 12. na 13. septembra zaevidovali policajti 11 vlámaní do záhrad, rodinných domov, garáží a pivníc v obci Čeľadince v Topoľčianskom okrese.

Majiteľom zmizli prevažne kovové predmety a rozličné káble, škody presiahli 20 tisíc korún. Ako agentúru SITA informovala zástupkyňa nitrianskeho policajného hovorcu Renáta Čuháková, vo štvrtok policajti zadržali podozrivých 33-ročného Jána a 38-ročného Silvestra z okresu Partizánske. Dvojica prišla do obce na bicykloch popri rieke Nitra a vlámali sa do viacerých domov.

Od vlámania ich odradil jedine strážny pes na dvore, prípadne zapnuté svetlo. Ukradnuté veci odovzdávali v zberných surovinách. Pri vyšetrovaní policajti zistili, že páchatelia nie sú začiatočníci. Už koncom augusta a začiatkom septembra úradovali v Solčanoch a Práznovciach, kde sa v štyroch prípadoch vlámali do hospodárskych budov, pivnice a do garáže. Ich hlavným záujmom boli tiež káble.

Obaja už čelia obvineniam z porušovania domovej slobody a krádeže. Po rozhodnutí súdu skončili vo vyšetrovacej väzbe, za mrežami môžu stráviť dva roky.

Zdielať na

Najčítanejšie správy