Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
KOALÍCIA: Opätovne posúdia zákon o spravodajských službách
Zdielať na

KOALÍCIA: Opätovne posúdia zákon o spravodajských službách

Zdroj: SITA

Koalícia rokovala o viacerých zákonoch, ktorými sa bude zaoberať parlament na najbližšej schôdzi.

Národná rada sa na septembrovej schôdzi nebude zaoberať zákonmi o spravodajských službách, brannej povinnosti a ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a o ochrane pred financovaním terorizmu.

Dnes sa na tom dohodli predsedovia koaličných strán po tom, ako s návrhmi nesúhlasili šéfovia SNS a ĽS-HZDS. "Nemáme všetko vydiskutované, stiahneme tieto zákony, budeme sa nimi zaoberať," povedal premiér a predseda Smeru-SD Robert Fico. Predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar ho doplnil tým, že vznikne komisia odborníkov, ktorí návrhy zákonov posúdia a upravia. Podľa predsedu SNS Jána Slotu vzniknú úplne nové návrhy zákonov a opätovne sa nimi bude zaoberať vláda.

Koaliční partneri sa dohodli, že podporia návrhy z dielne SNS na septembrovej schôdzi NR SR. Ide o návrh uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky o nedotknuteľnosti denacifikačných dokumentov k usporiadaniu pomerov po II. svetovej vojne na Slovensku a návrh zákona o zásluhách Andreja Hlinku o štátotvorný slovenský národ a o Slovenskú republiku.

Zdielať na

Najčítanejšie správy