Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
ŽSK odmení inovatívne prínosy pre kraj
Zdielať na

ŽSK odmení inovatívne prínosy pre kraj

Ide o pilotnú aktivitu v rámci spolupráce Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) a Žilinskej univerzity.

Žilinský VÚC finančne odmení inovatívne prínosy pre Žilinský kraj. Ide o pilotnú aktivitu v rámci spolupráce ŽSK a Žilinskej univerzity. "Ocenenie Inovácia Žilinského kraja 2007 má zabezpečiť udržateľnosť inovačného rozvoja v našom kraji, a to konkrétnou podporou a stimuláciou inovačných aktivít," konštatoval predseda ŽSK Juraj Blanár.

Hlavnými cieľmi sú propagácia inovácií a inovačných riešení v Žilinskom kraji, verejné ocenenie inovatívnych lídrov a fórum pre diskusiu o inováciách. Oceňovať sa bude v kategórii malé a stredné podniky - mikropodniky a živnostníci, ktorí podnikajú v oblasti priemyselnej výroby a v kategórii regionálny rozvoj, do ktorej sa môžu prihlásiť miestne samosprávy, mikroregióny a záujmové alebo občianske združenia zo Žilinského kraja. Hodnotiť sa bude stupeň inovácie, celkové prínosy inovácie, trhové šance, sociálno-ekonomický dopad na región ŽSK či udržateľnosť projektu.

Víťaz v jednotlivých kategóriách získa ocenenie vo forme plakety a finančnú odmenu 50-tisíc korún. Všetkých účastníkov zaradia do publikácie pre laickú i odbornú verejnosť v januári 2008.Podmienky prihlásenia a prihlasovací formulár budú na internetových stránkach www.regionzilina.sk a www.zip.utc.sk. Záujemcovia môžu posielať vyplnené prihlasovacie formuláre poštou alebo elektronicky prostredníctvom internetu do 30. novembra tohto roku.

Zdielať na

Najčítanejšie správy