Novinky - 07.05.2015 17:40

Triatlonistka Veronika Otrubová: Verím, že to zvládneme spoločne

redakcia Autor: redakcia, INZERCIA | Zdroj: noviny.sk

Názov projektu je odvodený od posledného kúsku čokolády, ktorý si nechávame väčšinou pre seba.

Mladá športovkyňa Veronika Otrubová ale verí veľkorysosti svojich krajanov: "K nám Slovákom určite patria vlastnosti ako dobrosrdečnosť a pohostinnosť. Myslím si, že sme ľudia, ktorí neváhajú deliť sa s inými“.

Ľudí preto vyzýva, aby to potvrdili a zapojili sa do projektu. "Môžu mi pomôcť zabehnúť kúsok trate, či pomôcť s nocľahom, obedom i večerou. Verím, že to zvládneme spoločne," hovorí Veronika.

BRATISLAVA - Prieskum pre značku Milka k projektu POSLEDNÝ KÚSOK zisťoval medzi Slovákmi, do akej miery sme ochotní deliť sa s inými. Výsledky ukazujú, že ako národ nezabúdame na druhých. Veľká väčšina Slovákov, až 88 percent, sa totiž rada podelí o bežné veci vo svojom živote. Názov projektu je odvodený od posledného kúsku čokolády, ktorý si nechávame väčšinou pre seba.

Na špeciálnej stránke www.poslednykusok.sk môže každý sledovať Veronikinu trasu a zvoliť si aj spôsob, akým chcú pomôcť.

Ušľachtilá myšlienka

Odvážna bežkyňa plánuje za 23 dní odbehnúť 650 kilometrov. To znamená v priemere 30 kilometrov za deň. Niektoré dni ale budú voľnejšie - Veronika počas nich odbehne 5 až 12 kilometrov.

"Niekedy v druhom týždni očakávam krízu," smeje sa mladá športovkyňa.

Zdroj: noviny.sk

Výzvy sa ale nebojí a veľa si od nej sľubuje. "Bude to továreň na zážitky," dúfa. V rámci projektu ju čaká skutočne veľa zaujímavých aktivít a atrakcií. Tešiť sa môže nielen ona, ale aj ľudia, ktorí sa rozhodnú podeliť o ten svoj posledný kúsok.

Veronika behom nechce len dokázať, že sú Slováci ochotní podeliť sa, beží aj za tri ženy. "Za moju neterku, ktorej putuje každá moja medaila, za moju sestru, ktorá ma podporuje a mamu, ktorá ma motivuje," vysvetlila Veronika.

Posledný kúsok

Zrkadlový projekt prebehne v rovnakom čase aj u našich českých susedov. S bežcom Jiřím Gruntorádom sa Veronika stretne práve v Hodoníne a symbolicky si navzájom odovzdajú posledné kúsky čokolády.

Veronika porozprávala o projekte v Novinách o 12. Pozrite sa: