Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vrtuľník pristál na popradskej autobusovej stanici
Zdielať na

Vrtuľník pristál na popradskej autobusovej stanici

POPRAD / Predstavte si, že stojíte na autobusovej stanici a čakáte na svoj spoj. V tom vás v strašnom hluku zahalí veľké množstvo prachu a len nepochopiteľne pozeráte na pristávajúci súkromný vrtuľník. Z neho pokojne vystúpi žena. Toto sa odohralo v Poprade.

Stroj autobusovej spoločnosti...

"Raz zakrúžil vrtuľník a hneď pristál, narobil tu vietor, plno prachu," hovorí jeden zo svedkov. Vrtuľník sa stal pre cestujúcich skutočnou atrakciu. Niektorí si ho fotili a natáčali na mobilné telefóny. Išlo o štvormiestny stroj Robinson R44 americkej výroby. Podľa registra leteckého úradu prevádzkuje tento stroj spoločnosť, ktorá sa zaoberá výrobou autobusov.

Mnohí ale boli pohoršení nad tým, že takýto stroj pristál priamo na mieste, kde sa zhromažďuje veľké množstvo ľudí. "Ako je možné, že medzi autobusmi, kde sú ľudia, pristane tu vrtuľník akoby sa nechumelilo?," hovorí svedok.

Stroj strážila bezpečnostná služba a na miesto prišli popradskí policajti. "Policajti danú situáciu preverili a všetky zistené skutočnosti budú odstúpené na Vojenskú leteckú správu," povedala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Z vrtuľníka vystúpila žena

Ako povedali svedkovia, z vrtuľníka hneď po pristáti vystúpila žena, mala v rukách mnoho papierov a vošla do budovy autobusovej stanice. Tam sa zdržala dlhšie. Policajti sa rozprávali s 2 mužmi, ktorí dobehli k stroju. 

Pilot údajne mal povolenie pristáť na stanici. Ako sme sa dozvedeli od hovorcu ministerstva dopravy, súkromný vrtuľník síce môže pristáť aj na autobusovej stanici, ale za prísne určených podmienok.

"Momentálne nemáme k dispozícii všetky potrebné informácie, ale podľa toho, čo vieme od Televízie JOJ, naozaj mohlo ísť o porušenie predpisov. Letecký úrad SR sa celou záležitosťou bude zaoberať a ak neboli dodržané všetky zákonné podmienky, bude voči pilotovi konať," potvrdil Martin Kóňa.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ/lietadla.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy