Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vymení strana Za Ľudí svojho predsedu? Nástupca Šeligu je už známy
Zdielať na

Vymení strana Za Ľudí svojho predsedu? Nástupca Šeligu je už známy

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Strana Za Ľudí už kolegom predstavila mená náhradníkov za Juraja Šeligu a Janu Žitňanskú. Tí odišli z parlamentných funkcií po zverejnení fotografií, podľa ktorých boli spolu v podniku v čase zákazu vychádzania. To však nie sú jediné personálne nominácie, ktoré strana rieši. Čoraz častejšie sa skloňuje výmena predsedníčky Veroniky Remišovej.


Debata o tom, kto nahradí odídencov v strane nebola dlhá ani komplikovaná. "Na ich miesto nominujeme pána Ledeckého a pána Lehotského," povedala šéfka strany Veronika Remišová.

Náhradníkom šéfky sociálneho výboru Jany Žitňannskej by sa mal stať bývalý štátny tajomník Veroniky Remišovej.

"Celý môj profesionálny život je o regionálnom rozvoji a o sociálnych veciach. Takže, je to téma, ktorej sa venujem, ktorú sa teším a beriem vážne," skonštatoval Ledecký.

V prípade, že bude zvolený, do podpredsedníckeho kresla si sadne parlamentný nováčik.

"Veľa vecí je samozrejme nových, ale už tu sedím rok. Juraj Šeliga mi povedal, že mi pomôže a neobávam sa, že by sme niečo nezvládli," uviedol Tomáš Lehocký.V strane sa ale debatuje aj o tom, ako ju zachrániť, keďže dlhodobo sa pohybuje v prieskumoch pod 5 percentami. Stále častejšie sa v kuloároch ozývajú hlasy, že silnie túžba po výmene vedenia.

"Stranícka diskusia je samozrejme úplne v poriadku. My sme mali snem, ani nie pred 8 mesiacmi. Politik sa má zaoberať prácou v prvom rade tvrdou prácou a nie osobnými ambíciami,"   vyhlásila Remišová.



Pravdou ale je, že za 9 mesiacov odkedy Kiska odovzdal opraty favorizovanej Remišovej zo strany odišlo viacero kľúčových tvárí i poslancov. A v strane vraj rastie nespokojnosť.

Po necelom roku ale vraj ani samotný Kiska až taký spokojný nie je a stále viac sa šepká, že Remišovú by mala nahradiť Mária Kolíková.

"Ja som povedala, že všetko je možné a pri tom by som ostala," skonštatovala šéfka rezortu spravodlivosti.


"Ak tá diskusia bude, ja sa k tomu postavím. Ale čo je dôležité povedať je, že v prvom rade politici by sa nemali zaoberať sami sebou, alebo bojom o moc," zhodnotila Remišová.

Že diskusia v strane prebieha je evidentné. Najprv ale bude musieť zasadnúť predsedníctvo a potom regionálne štruktúry, ktoré by mohli spustiť vyvolanie a zvolanie ďalšieho snemu.


"V strane zatiaľ táto diskusia neprebehla, ale na budúci týždeň sa stretne predsedníctvo, budeme sa určite baviť o tom v akej kondícii naša strana je, pretože sa dlhodobo sa v preferenciach nepohybujeme ideálne," myslí si poslankyňa Za Ľudí Vladimíra Marcinková.


Svoje výhrady voči vedeniu strany jasne pomenovala Andrea Letanovská, ktorá stranu definitívne opustila.

"Novozvolená predsedníčka Veronika Remišová nedokázala uchopiť a rozvíjať odkaz zakladateľa strany. V celom jej pôsobení bolo mnoho zaváhaní a neschopnosť zaujať jasný, zrozumiteľný a zásadový postoj, ktorý by reprezentoval postoje väčšiny kľúčových osobností poslaneckého klubu a predsedníctva, kulminovala počas koaličnej krízy zo začiatku marca tohto roku,"
konštatovala na sociálnej sieti.

"Bavíme sa o tom, chceme sa baviť o tom tak, aby žiadny poslanec alebo člen strany od nás neodchádzal, a aby sme vylepšili procesy. Čo je najdôležitejšie, aby sme presvedčili ľudí,"  zhodnotil Ledecký.

Veľmi diplomaticky sa vyjadruje aj samotná Kolíková. "Myslím si, že vnímate, že sme asi rozdielne ale je to moja predsedníčka a ja som lojálna," uzavrela Kolíková.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy