Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Sulík o odchode Lucie Ďuriš Nicholsonovej zo strany: Mrzí ma to, ale život ide ďalej
Zdielať na

Sulík o odchode Lucie Ďuriš Nicholsonovej zo strany: Mrzí ma to, ale život ide ďalej

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Po spore s vicepremiérkou Remišovou prichádzajú liberáli o ďalšiu z výrazných tvárí. Lucia Ďuriš Nicholonová večer oznámila, že po rokoch definitívne opúšťa materskú loď SaS. Reakcia strany je zatiaľ veľmi stručná.

Po prvotných náznakoch Lucia Ďuriš Nicholsonová odchádza zo strany SaS. Svoje rozhodnutie neoznámila pred kamerami ale na sociálnej sieti, kde hovorí o tom, že to nie je gesto zbabelosti, ale naopak preberá politickú zodpovednosť za vyostrenie vzťahov v koalícií. Tie majú byť napäté práve pre jej ostrú kritiku pre nepresunutie peňazí z eurofondov.

Za tieto slová sa mala ospravedlniť, no povedala, že tak urobí v roku 2023. Lucia Nicholsonová mala byť účastná na koaličnej rade, kde sa mohla stretnúť zoči-voči Veronike Remišovej. Či sa toto uskutoční ešte nie je jasné. Isté však je, že plánuje odchod zo strany.

SaS prekvapivo komentovala odchod veľmi stručne, a to jednou vetou. V stanovisku píše, že ich odchod kolegyne mrzí a veria, že to pre ňu nebolo jednoduché a jej rozhodnutie akceptujú. "Mrzí nás, že sa naša zakladajúca členka takto rozhodla. Poznáme ju dlho, vieme, že toto jej rozhodnutie nepadlo ľahko, no rozhodla sa slobodne a my to budeme rešpektovať," nnapísal hovorca Ondrej Šprlák.

Richard Sulík nevylučuje, že by sa Nicholsonová do strany niekedy vrátila 

Minister hospodárstva a predseda strany Sloboda a Solidarita sa s odchádzajúcou členkou strany nerozprával, má to v pláne, keď sa vráti: "m​omentálne sa nachádza v Bruseli. Keď na to príde čas, budem sa s ňou o tom rozprávať." Odchod jednej zo zakladateľov strany nie je podľa Sulíka horúcou témou a celá situácia bola preexponovaná. "Nemyslím, že je to téma, ktorá by teraz horela. Budem sa s ňou rozprávať. Ak však dospela k takému rozhodnutiu, že chce odísť, budem to rešpektovať. Dôležité je, aby tí členovia sa dobre cítili v strane. Ja som prestal podmieňovať členstvo v strane. Byť v strane je výsadou, nie povinnosťou," reagoval Sulík. "Odchod ma mrzí, ale život ide ďalej," vyjadril svoje osobné pocity zo vzniknutej situácie minister hospodárstva. Na otázku či sú narušené vzťahy ako to opísala Nicholsonová vo svojom stanovisku odpovedal, že si to nemyslí: "ja som sa ospravedlnil za formu tej tlačovej besedy. Myslím, že Veronika to ospravedlnenie prijala, komunikujeme normálne, nezanechalo to veľké škody."

Lucia Nicholsonová aktuálne telefón nedvíha. Kto bude jej náhradou, keďže jej zisk vo voľbách nebol malý. To by sme sa mali dozvedieť v najbližších mesiacoch, no do volieb má strana na  adekvátnu náhradu ešte čas.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy