Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Politickým stranám, ktoré chcú zabojovať v parlamentných voľbách, sa už kráti čas
Zdielať na

Politickým stranám, ktoré chcú zabojovať v parlamentných voľbách, sa už kráti čas

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Politické strany, ktoré chcú ísť do volebného súboja o parlament, musia najneskôr do nedele podať kandidačné listiny. Niektoré vo štvrtok oznámili, koho budú mať na popredných miestach, iné už aj stihli priniesť potrebné dokumenty na ministerstvo vnútra.

Už predpoludním odovzdala kandidátku SaS. Na čele má trio Sulík - Nicholsonová - Grohling. Ako prekvapenie na mieste číslo 9 predstavili dlhoročného šéfa Združenia podnikateľov Jána Oravca.

Symbolicky 5 minút pred dvanástou podpísali memorandum o spolupráci SMK, Maďarské fórum a Spolupatričnosť. Spoločne kandidujú pod názvom Maďarská komunitná spolupatričnosť.

To, že lídrom strany Vlasť bude Štefan Harabin, už bolo známe. Vo štvrtok oznámil, že dvojkou bude jeho bývalá podriadená v rôznych funkciách Anna Žatková a trojkou Roman Michelko.

Popoludní kandidátku podpísal a odovzdal predseda Hlasu pravice Ondrej Matej. No a čelo svojej listiny oznámil aj šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár. Všetky odovzdané dokumenty ešte po 1. decembri musí posúdiť Štátna volebná komisia a až ňou odsúhlasených kandidátov budeme môcť považovať za oficiálnych. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy