Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Most-Híd predstaví volebný program a členov kandidátky do budúcoročných parlamentných volieb
Zdielať na

Most-Híd predstaví volebný program a členov kandidátky do budúcoročných parlamentných volieb

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vládna strana Most-Híd na zasadnutí Republikovej rady predstaví volebný program a členov kandidačnej listiny do budúcoročných parlamentných volieb.

Lídrom kandidátky by mal byť podľa slov predsedu strany Bélu Bugára súčasný minister dopravy Árpád Érsek. Samotný Bugár má byť dvojkou kandidátky, na treťom mieste sa nachádza súčasný minister životného prostredia László Sólymos.

​Vládnu stranu medzičasom opustili poslanci Národnej rady SR Martin Fedor, Katarína Cséfalvayová a Peter Kresák. Minister spravodlivosti Gábor Gál koncom októbra oznámil, že v budúcoročných parlamentných voľbách už kandidovať nebude. Rovnaké rozhodnutie prijali aj štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Edita Pfundtner, štátny tajomník ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Ivan Švejna a štátny tajomník rezortu obrany Róbert Ondrejcsák.

Posledné prieskumy verejnej mienky ukazujú, že Most-Híd by sa nedostal do parlamentu. Podľa prieskumu agentúry Focus, ktorý sa uskutočnil 30. októbra až 6. novembra na vzorke 1 020 respondentov, by stranu volilo 4,1 percenta. Agentúra MVK namerala strane v prieskume od 5. do 12. novembra na vzorke 1 079 opýtaných podporu 2,3 percenta.

Bugár na štvrtkovej tlačovej konferencii vyhlásil, že do parlamentných volieb 2020 pôjde Most-Híd spoločne so stranou Šanca. Ešte v auguste sa vládna strana dohodla na spolupráci s Maďarskou kresťanskodemokratickou alianciou (MKDA-MKDSZ), ktorej členovia budú súčasťou pripravovanej kandidačnej listiny.

Hnutia a politické strany musia podať kandidačnú listinu do 1. decembra. Parlamentné voľby sa budú konať 29. februára 2020, vyhlásil ich predseda parlamentu Andrej Danko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy