Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Harabinova strana Vlasť nespojila sily s kotlebovcami. Do volieb pôjdu samostatne
Zdielať na

Harabinova strana Vlasť nespojila sily s kotlebovcami. Do volieb pôjdu samostatne

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Strana Vlasť pôjde do parlamentných volieb 2020 samostatne. Oznámila to v tlačovej správe zaslanej počas dnešného stretnutia s predstaviteľmi Ľudovej strany Naše Slovensko.

Rozhodnutie v strane urobili "pre ochranu národných záujmov Slovenska a jeho obyvateľov." Volebný líder Štefan Harabin v tlačovej správe tvrdí, že je lepším riešením ísť do volieb samostatne, aby neprepadol ani jeden jediný hlas, všetkých tých ľudí, ktorým ide o normálne Slovensko a ktorí chcú našu vlasť ochrániť pred "úchylnými ultraliberálnymi experimentami zbohatlíkov".

​Harabin na tlačovej besede po stretnutí s kotlebovcami konštatoval, že s ĽSNS má strana Vlasť veľa spoločných tém. "Ale sú aj také, na ktoré máme iné názory a v ktorých sa odlišujeme. Najmä ide o to, že na mnohé problémy v sociálnych, ekonomických a zdravotníckych témach má strana Vlasť na rozdiel od ĽSNS konkrétne riešenia, ktoré zlepšia život ľudí v našej vlasti. Týka sa to aj otázok konkrétnej reformy justičného systému alebo zlepšenia postavenia seniorov, zamestnancov a živnostníkov, malých a stredných podnikateľov a firiem. ĽSNS nemá v tejto chvíli na tieto problémy konkrétne riešenia, na rozdiel od strany Vlasť," tvrdí Harabin.

​Voľby v roku 2020 označil Harabin za existenčne dôležité. Budú to voľby, ktoré podľa neho rozhodnú o charaktere a budúcej podobe Slovenska. Strana Vlasť chce v najbližších dňoch vyzvať všetky strany, u ktorých predpokladá, že ich môžu spájať národné a kresťanské hodnoty. "Oslovíme napríklad Smer, SNS či Sme rodina a ďalších. Ale oslovíme aj KDH, avšak bez pána Hlinu. Sme totiž presvedčení, že strana Vlasť má so skutočnými kresťanmi oveľa viac spoločných hodnôt, než ich má aktuálny predseda Hlina a jeho koaličný partner – Progresívne Slovensko pána sfetovaného Trubana," uviedol Harabin. Podľa neho má strana záujem o komunikáciu "so všetkými normálnymi stranami, ktoré majú záujem, aby bolo Slovensko normálnou vlasťou pre všetkých."

Predseda ĽSNS Marian Kotleba na tlačovej besede novinárom povedal, že na stretnutie prišli so záujmom, aby ani jeden kresťanský a národný hlas neprepadol. "Veľmi ma mrzelo, že jedna z počiatočných podmienok bola akási užšia spolupráca so stranami Smer a SNS. My sme to odmietli, pretože ich viníme za to, v akom stave sa dnes Slovensko nachádza," vysvetlil Kotleba.

Kotleba vyzval ešte 16. októbra svojho bývalého súpera z prezidentských volieb Štefana Harabina na spoločný postup v parlamentných voľbách. "Poďme do volieb spoločne a ukážme, že pre Slovensko sa aj my dokážeme spojiť," povedal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy