Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Strana SaS prišla o 9 členov. Poslanecký klub má nového predsedu
Zdielať na

Strana SaS prišla o 9 členov. Poslanecký klub má nového predsedu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Po dvoch týždňoch sa dnes mala stretnúť koaličná rada. Robert Fico však opäť meškal, a tak sa Béla Bugár zodvihol a odišiel. Fico s Glvačom vraj došli tesne po jeho odchode. Veselo je aj na opozičnej strane. O časť poslancov v utorok prišiel poslanecký klub SaS. Opúšťa ho skupina demokratického jadra.

V utorok sa rozhodlo, že členovia takzvaného demokratického jadra odchádzajú z poslaneckého klubu SaS. Pre klub to znamená, že príde o 9 členov, napriek tomu, SaS o poslanecký klub neprichádza, keďže v ňom stále ostáva 11 členov. "Zakladáme nový vlastný poslanecký klub a budeme sa ho snažiť aj neformálne zaradiť aj do oficiálnych štruktúr NRSR. My sme si spomedzi seba zvolili za predsedníčku Natáliu Blahovú," uviedla Jana Kiššová, poslankyňa NR SR. "Zatiaľ sa ešte v histórii Slovenskej republiky nestalo, že by vznikol nový poslanecký klub z odídených poslancov. My by sme takýto návrh podporili, kolegom radi v tomto pomôžeme, ale predpokladám, že to nedostane podporu celého pléna," vyjadril sa Martin Klus, poslanec NR SR za SaS. 

​Predsedom poslaneckého klubu sa po Natálii Blahovej stal Martin Klus a práve on by mal byť kandidátom SaS na pozíciu podpredsedu NR SR. Andrej Danko ich totiž vyzval, aby navrhli kandidáta. V opačnom prípade ponúkne tento post niektorej z ďalších opozičných strán. "V najbližších hodinách vás budeme informovať. Mali sme minimálne dvoch kandidátov, ale uvidíme, čo z toho bude," povedal Martin Klus. 

Ak sa v SaS dohodnú a ponúknu svojho kandidáta, Andrej Danko avizuje, že voliť by sa malo už na tejto parlamentnej schôdzi tak, aby vedenie Národnej rady bolo kompletne obsadené a rovnako aj stolička podpredsedu Národnej rady. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy