Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kiskova strana pre Fica neznamená nič, Danko ju rešpektuje
Zdielať na

Kiskova strana pre Fica neznamená nič, Danko ju rešpektuje

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Na oficiálne založenie strany zareagovali aj viacerí politici. Napríklad Boris Kollár, ktorého Kiska nespomenul ako prípadného partnera do koalície. Ale aj Igor Matovič, ktorému chce Kiska takpovediac ukradnúť Veroniku Remišovú. A predseda Smeru Robert Fico na ňom nenechal nitku suchú.

"To je myslím, že je len dobré pre nás, že nás moc nespomínal, lebo máme asi trošku iný názor na politiku. Cez to všetko nás možno život dotlačí, že budeme musieť spolupracovať," uviedol Boris Kollár.

"Na jednej strane hovoril, že veľmi rád by s nami spolupracoval, ale zároveň hovoril, že by bol veľmi rád, ak by rozbil naše hnutie a vzal bu k sebe Veroniku Remišovú. Takto nezačína úprimná spolupráca," hovorí Igor Matovič. 

​Fico: Pre mňa neznamená nič

Ku Kiskovi sa vyjadrili aj predsedovia vládnej SNS a Smeru. "Ja rešpektujem novovzniknuté strany, každú ako prirodzeného súpera v politickom boji. Budú mať svoj program svoje vízie a mne to neprináleží viac komentovať," uviedol líder SNS Andrej Danko. 

"Pre mňa pán Kiska neznamená absolútne nič. Ja si nemôžem pána Kisku vážiť lebo ma oklamal, oklamal ma v mnohých situáciach. Podal mi ruku a nikdy nedodržal konkrétne slovo. Pre mňa jednoducho neznamená nič jeho politická strana," hovorí Robert Fico. 

Béla Bugár odkázal, že nejde o nič nové pod slnkom, keďže Kiska stranu ohlásil už dávnejšie a stihol Slovensko zaplaviť billboardami. 

​Andrej Kiska má namierené z prezidentského paláca sem do parlamentu. Otázne je, že či a s akou podporou sa sem dostane. Jeho popularita totiž neustále klesá. "Tak sa samozrejme stráca tá gloriola, ktorú má každý prezident akoby nad svojou hlavou a klesá záujem verejnosti o jeho osobu a samozrejme ho ľudia začínajú aj spájať s kauzami, ktoré mal," uviedol politológ Radoslav Štefančík. 

Kiskova dôveryhodnosť sa v rok nástupu do funkcie vyšvihla na 70%. Odvtedy v pravidelných prieskumoch agentúry Focus, ktorá ho vykonáva osobným dopytovaním na vzorke minimálne tisíc ľudí, klesá až na súčasných 32%. Pre Kisku bol záťažový najmä rok 2017, kedy postupne prepukli kauzy jeho letov do Popradu za milión eur, s daňami počas predvolebnej kampane a pozemkom vo Veľkom Slavkove. Kiskove šance sú podľa politológa otázne. "V tejto chvíli sa nedá ešte nič povedať, pretože ešte nevieme, či pán Kiska bude kandidovať alebo či pôjde v koalícii so strana Progresívne Slovensko a Spolu. Myslím si, že v tomto prípade by to bolo pre neho oveľa lepšie," uviedol Radoslav Štefančík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy