Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zo súboja o prezidentský palác vypadávajú známe tváre. Jednotlivé strany začínajú kalkulovať
Zdielať na

Zo súboja o prezidentský palác vypadávajú známe tváre. Jednotlivé strany začínajú kalkulovať

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Andrej Kiska definitívne zavrhol svoju prezidentskú kandidatúru a matovičovci vyzývajú pravicové tváre, aby spomedzi seba vybrali jednu, ktorú môžu podporiť a bude mať šancu vyhrať voľby. Z trojice Mistrík, Čaputová a Mikološko by tak do súboja o palác šiel len jeden z nich. Kým pravica vyberá, SMER a SNS s kandidátmi stále váhajú.

Zatiaľ nepoznáme konkrétny dátum prezidentských volieb, ale dá sa očakávať, že to bude približne o tri mesiace. Faktom ale je, že zatiaľ z prezidentského súboja vypadli dve kľúčové mená, a to Andrej Kiska a Miroslav Lajčák. Obaja títo kandidáti už povedali, že sa prezidentského súboja nezúčastnia. Do celého systému ale začali už zasahovať politické strany. OĽANO vyzvala troch konkrétnych kandidátov, ide o Roberta Mistríka, Zuzanu Čaputovú a Františka Mikloška. A aj aby sa dohodli, ktorý z nich bude spoločným pravicovým kandidátom, aby tí ďalší dvaja uvoľnili priestor pre voliča. Kandidáti ale zatiaľ nesľubujú, že nájdu spoločnú dohodu, ani jeden z nich to konkrétne neprisľúbil. 

Rovnako KDH čaká na spoločnú dohodu. SNS zatiaľ stále neprišla so svojim kandidátom a rovnako smer si "dáva načas", čiže nepoznáme ani prípadných veľmi silných kandidátov z uvedených strán.

Súboj bude teda pravdepodobne veľmi zaujímavý a stále je nejasné, kto do druhého kola môže postúpiť. Odborníci už ale teraz hovoria veľmi otvorene o tom, že by to mohol byť opäť ten v dejinách známy spôsob voľby menšieho zla. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy