Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
NÁRODNÁ KOALÍCIA: Chceme presadiť revolučný program sociálnej a ekonomickej podpory rodín
Zdielať na

NÁRODNÁ KOALÍCIA: Chceme presadiť revolučný program sociálnej a ekonomickej podpory rodín

Zdroj: Facebook

BRATISLAVA / Politická strana NÁRODNÁ KOALÍCIA mieni na rozdiel od súčasných parlamentných národných a sociálnych strán presadzovať revolučný program sociálnej a ekonomickej podpory rodín. Ak totiž niekto chce v 21. storočí robiť zodpovednú národnú politiku, musí rozumieť nielen svojmu národu, ale aj svetu, v ktorom žije.

"Pri pohľade na parlament je očividné, že tí, čo v ňom majú reprezentovať národné sily, nerozumejú ani svojmu národu, ani svetu 21. storočia. Tých umiernenejších zaujímajú len zbrojárske kšefty, a tí radikálnejší zaspali v prvej polovici 20. storočia, aj keď na Facebooku fičia ako od internetu závislá americká mládež. My dlhodobo pracujeme na skutočnom národnom programe pre Slovensko,“ zdôrazňuje prvý podpredseda strany Peter Sokol.

Súčasťou priorít NÁRODNEJ KOALÍCIE je sociálna a ekonomická podpora rodiny. "Smutnou pravdou o Slovensku je, že starneme a vymierame. Rodí sa čoraz menej detí. Ak tento trend nezvrátime, bude to mať nielen katastrofálne ekonomické a sociálne dôsledky, ale Slováci ako národ postupne začnú miznúť z mapy Európy. Slovensko a jeho zodpovedná vláda, akú dnes nemá, musia vytvoriť vhodné podmienky pre to, aby sa v tejto krajine rodilo viac detí. Preto tvrdíme, že na podporu rodín musí dať štát miliardy eur,“ upozorňuje Peter Sokol.

Ako dodáva, národniari v SNS sa zaoberajú vyhadzovaním miliárd eur na nákup obrnených transportérov a amerických stíhačiek. "Kto však na nich bude jazdiť? Kto nimi bude lietať? A koho budú chrániť, keď sa na Slovensku nebude rodiť dostatok detí, ktoré zabezpečia ekonomické a fyzické prežitie národa?“

Kotlebovci nežijú v prítomnosti

Kotlebovci sa podľa predstaviteľov strany vyžívajú v provokatívnych symboloch, opájajú sa minulosťou, no zabudli žiť v prítomnosti a nemyslia na budúcnosť. "Ich zelené rovnošaty a vyholené lebky vyvolávajú strach a odpor. Ako chcú s takouto výbavou hľadať spojencov na presadenie národného programu pre Slovensko?Národná Koalícia má taký sociálny a ekonomický program rozvoja Slovenska, ktorý kladie dôraz na podporu viacdetných rodín. Tento národ predsa nemôže byť závislý od dovozu pracovnej sily z Ukrajiny, Balkánu či nebodaj zo severnej Afriky a Blízkeho východu. Slováci vždy vedeli tvrdo pracovať a nikdy neboli odkázaní ako niektoré západoeurópske národy, aby za nich pracovali iní,“ hovorí prvý podpredseda strany.

Konflikt medzi náboženstvami

NÁRODNÁ KOALÍCIA  poukazuje na opakovanú zrážku Európy s arabským svetom, inými slovami povedané, na konflikt medzi kresťanstvom a islamom. "Samozrejme, dnes má inú podobu ako pred 1000 rokmi. Teraz sa prejavuje prostredníctvom migračnej krízy, v skutočnosti však ide o ten istý princíp ako v minulosti. Aj preto je dôležité, aby sa na Slovensku rodilo viac detí a aby mali rodiny vhodné podmienky na ich duchovnú aj materiálnu výchovu", konštatuje Peter Sokol. Aj preto strana odmieta neproduktívne plytvanie a vyhadzovanie miliárd eur, z ktorých majú osoh len cudzie korporácie. "Každý, kto si zakladá rodinu, musí vedieť, že bude mať vhodné sociálne a ekonomické podmienky na výchovu detí. Tam sa totiž začína poctivá a účinná národná politika," zdôrazňuje Peter Sokol.

Najčítanejšie