Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Bývalý policajný prezident Gašpar je poradcom ministerky Sakovej
Zdielať na

Bývalý policajný prezident Gašpar je poradcom ministerky Sakovej

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, ktorý týždne odmietal odstúpiť z funkcie policajného prezidenta, radí novej ministerke v oblasti zákonov a sociálne vylúčených komunít, píše dennik N.

Kvôli nemu bola vládna koalícia v kríze a z funkcie odišiel minister vnútra Tomáš Drucker. Teraz je bývalý policajný prezident Tibor Gašpar späť. Od prvého augusta robí poradcu ministerke vnútra Denise Sakovej. Potvrdil to denníku N tlačový odbor ministerstva.

"Tibor Gašpar je od 1.8. zaradený ako odborník ústavného činiteľa v oblasti legislatívy a v oblasti sociálne vylúčených komunít, avšak nie je zamestnaný na plný úväzok," vyhlásil tlačový odbor. Gašparovu mzdu neuviedli. Prečo si Saková za svojho poradcu vybrala Tibora Gašpara, nevysvetlila.

"Sme spolu diskutovali najmä agendu, ktorú som ešte rozpracúval ako prezident policajného zboru a ktorá sa týka sociálne vylúčených skupín. To by malo byť hlavné zameranie a druhou takou oblasťou, kde by som mal pôsobiť, je legislatívna oblasť a pripomienkovanie zákonov, ktoré sa týkajú polície," povedal televízii JOJ Gašpar.

"Jeho úlohou je podieľať sa na legislatíve a opatreniach týkajúcich sa potláčania kriminality v oblastiach sociálne vylúčených komunít, čo je problematika, ktorej sa venoval ešte ako prezident Policajného zboru. Ide o agendu, ktorou rezort vnútra reaguje na skutočnosť, že kriminalita v niektorých oblastiach sociálne vylúčených komunít má narastajúci trend a treba sa ňou zaoberať. Zdôrazňujeme, že táto agenda nie je nová a rezort vnútra sa ňou zaoberá už niekoľko mesiacov, o čom v minulosti informovali aj médiá," uvádza sa v oficiálnom vyjadrení ministerstva vnútra. 

Tibor Gašpar k vyšetrovaniu vraždy Jána Kuciaka ešte ako policajný prezident. Pozrite si archívny rozhovor: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy