Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Asistent poslanca ĽSNS bol odsúdený za viaceré trestné činy, strana to ako problém nevníma
Zdielať na

Asistent poslanca ĽSNS bol odsúdený za viaceré trestné činy, strana to ako problém nevníma

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslancovi Stanislavovi Drobnému zo strany Ľudová strana Naše Slovensko bude v parlamente robiť asistenta muž odsúdený za násilné trestné činy. Peter Bahno, ktorý podľa zmluvy zverejnenej v centrálnom registri zarába tisíc eur mesačne (spolu 23-tisíc eur), je ale stále v podmienke. O tejto skutočnosti informovali aktuality.sk v stredu.

Kotlebovci ale nevidia problém v tom, že pre jedného z ich poslancov bude v parlamente pracovať kedysi odsúdený Peter Bahno. O Bahnovi sa písalo ešte minulý rok v súvislosti so župnými voľbami, píšu aktuality.sk. ĽSNS ho poslala ako svojho zástupcu do krajskej volebnej komisie v Banskej Bystrici, ktorej dokonca šéfoval. V októbri 2013 ho pritom Okresný súd v Žiari nad Hronom uznal za vinného z prečinu ublíženia na zdraví, pokusu zločinu ublíženia na zdraví, prečinu výtržníctva a zo zločinu obmedzovania osobnej slobody vo forme spolupáchateľstva.

Súd následne vymeral Bahnovi trest odňatia slobody v trvaní troch rokov s podmienečným odkladom výkonu trestu na skúšobnú dobu 5 rokov. Taktiež musel uhradiť spôsobenú škodu. Peter Bahno je tak stále ešte v podmienke, keďže rozhodnutie súdu nadobudlo právoplatnosť 23. októbra 2013. "Nikto nie je taký dobrý, aby nemal chyby, ani taký zlý, aby sa na nič nehodil. S pánom Bahnom máme jeho minulosť odkomunikovanú a vyjasnenú. Svoju prácu si v súčasnosti robí dobre," odpovedal na otázky Aktuality.sk podpredseda ĽSNS Milan Uhrík. 

Poslanci Kotlebovej strany majú vo svojich službách viacero kontroverzných asistentov. Pre Juraja Kolesára napríklad robil niekdajší poslanec za HZDS a advokát Ján Cuper, ktorý obhajoval Ivana Lexu. 

Pozrite si archívnu reportáž týkajúcu sa Ivana Lexu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy