Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ľubomír Galko: Jasaň sa už na svoju pozíciu nevráti
Zdielať na

Ľubomír Galko: Jasaň sa už na svoju pozíciu nevráti

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Mária Trošková aj Viliam Jasaň na úrade vlády definitívne skončili. Informáciu priniesol portál Aktuality.sk, ktorý sa odvoláva na odpovede z Úradu vlády. Pýtali sa, ako je to s tvrdením, že obaja odchádzajú len dočasne.

Pár dní potom, čo Slovensko zasiahla správa o vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa objavili informácie v nedokončenom článku investigatívneho novinára o tom, že ľudia blízki premiérovi Robertovi Ficovi majú podozrivé prepojenia na talianskych podnikateľov.

Okamžite sa otvorila otázka bezpečnostnej previerky, ktorú by vysokí funkcionári na Úrade vláde mali mať. Zašlo to až ďaleko, že zasadali mimoriadne výbory NR, jednak branno-bezpečnostný a takisto výbor pre kontrolu činnosti spravodajských služieb. Tie poverili Ľubomíra Galka, ako poslanca a bývalého ministra obrany, aby išiel na kontrolu do Národného bezpečnostného úradu. 

"Môžem povedať, že pán Jasaň sa už s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou na svoju pozíciu nevráti," povedal Ľubomír Galko exkluzívne pre televíziu JOJ. 

Vyjadrenie Ľubomíra Galka sa dá čítať dvoma spôsobmi. Viliam Jasaň buď bezpečnostnú previerku nepotrebuje, keďže ukončil pracovný pomer na úrade vlády alebo možno sám nedal súhlas na to, aby bezpečnostný úrad pokračoval v jeho previerke. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy