Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Strana SNS zhodnotila svoje pôsobenie vo vláde
Zdielať na

Strana SNS zhodnotila svoje pôsobenie vo vláde

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Slovenská národná strana hodnotila na sneme, ktorý sa konal v Sliači, rok od parlamentných volieb. Ako povedal podpredseda SNS Anton Hrnko, išlo o hodnotiaci pracovní snem, na ktorom sa nevolili žiadne stranícke orgány.

Stranícka hymna Slovenskej národnej strany "Ej Slováci", ktorej predchádzala hymna Slovenskej republiky otvorila dnes Slávnostný XXIV. snem strany, ktorý sa koná v hoteli Kaskády na Sliači. "Vízia pre silné Slovensko po roku 2020" je heslom, ktoré sa bude niesť programom snemu.

Predseda strany Andrej Danko privítal účastníkov na "skôr slávnostnom sneme SNS, ktorý by mal dnes povedať jasne ako ďalej s víziou po roku 2020, ako ďalej so Slovenskom tak, aby sme niečo vybudovali a aby sme vedeli presvedčiť v budúcnosti aj tých, ktorí dnes neveria, že dokážeme Slovensko urobiť lepším a že to myslíme úprimne". Úvodnému vystúpeniu predchádzala báseň "Modlitba za Slovensko" v podaní združenia Pohronci za zvukov fujary.

Práve na sobotňajšom sneme sa predpokladá prijatie vízie sociálneho štátu po roku 2020. Tá má okrem iného naštartovať reálnu sociálnu politiku, ktorá bude podporovať slovenské rodiny.

Ako povedal podpredseda Anton Hrnko má ísť o hodnotiaci pracovný snem, na ktorom sa nebudú voliť žiadne stranícke orgány. "Z hľadiska našich programových cieľov môžeme tento rok chápať ako úspešný. Sme spokojní ako sa plnia naše programové priority a opatrenia," povedal Hrnko.

Národniari sú však nepokojní ako sa odzrkadlili nimi presadené veci v médiách. "Médiá to bojkotujú. Sústreďujú sa len na podružné veci a na opozičné snahy deštruovať vládu," vyhlásil Hrnko.

Prezident Andrej Kiska vymenoval novú vládu 23. marca 2016, na jej čele je predseda Smeru-SD Robert Fico.  Po minuloročných marcových parlamentných voľbách vznikla koaličná vláda Smeru-SD, SNS, Mosta-Híd a Siete. Na základe koaličných dohôd patrí Smeru-SD okrem premiérskeho kresla osem ministerských postov, SNS má vo vláde troch ministrov, Most-Híd mal pôvodne dvoch, dnes už troch a Sieť jedného. SNS má vo vláde ministra obrany Petra Gajdoša. Ministerkou pôdohospodárstva a rozvoja vidieka sa stala bývalá generálna riaditeľka Slovenského pozemkového fondu Gabriela Matečná a rezort školstva vedie Peter Plavčan.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy