Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prieťahy na súde! Právnik mal byť PN, no bol v práci
Zdielať na

Prieťahy na súde! Právnik mal byť PN, no bol v práci

Prípad riešený na súde, o ktorom je reč, pochádza ešte z roku 2009. Žalujúci a podvedený Jozef sa len snaží vymôcť peniaze za kompletné zateplenie policajne budovy v Giraltovciach. Súd sa však stále naťahuje - tentokrát na pojednávanie neprišiel právnik, ktorý sa ospravedlnil, že je práceneschopný. A súd odročili. Lenže my sme sa boli za ním pozrieť... A právnik sedel spokojne v práci.

Bez práce nie sú koláče?!

Miestny podnikateľ vyhral zákazku na zateplenie spomínanej budovy. Na robotu si však najal firmu, ktorá všetko vykonala, no peniaze za prácu nedostala. Jozefovi však došla trpezlivosť a podnikateľa zažaloval. Odvtedy sa však nič neudialo. Naopak, Jozef má podozrenie, že obhajca súd len naťahuje. Tentokrát bolo na súd doručené potvrdenie o práceneschopnosti.

Právnik na PN-ke v práci: Nepracujem!

Súd bol teda odročený na neurčito. A na VIDEU si môžete pozrieť náš príchod do kancelárie právnika, ktorý má byť na PN. "No, som na PN-ke, prišiel som tu podpísať jedno ďalšie ospravedlnenie, idem na obed, lebo mám lístok a odchádzam domov. Čo sa vám na tom nepáči?" spýtal sa nahnevaný právnik Michal. Na otázku, ako je možné, že muž na PN-ke pracuje od rána v kancelárii, odpovedal: "Nepracujem, pozrite sa, ako som oblečený!"

Vyhováranie a vyhadzov

Iba pár hodín predtým bol však stále v kancelárii a telefonicky si dohadoval stretnutie s iným klientom na čas, kedy mal byť na pojednávaní. Právnik sa však pánovi Jozefovi vyhováral na podpisovanie tlačív, lístok na obed a oblečenie. Potom nás poslal preč.

Jozef teraz môže svoje zistenie oznámiť súdu a po preverení môže obhajca dostať poriadkovú pokutu.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy