Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na cestách sa objavili nové dopravné značenia
Zdielať na

Na cestách sa objavili nové dopravné značenia

Avšak žiaden strach. Podľa Jána Packu znamenajú len spestrenie jazdy a zvýšenie pozornosti.

Pani Jana by chcela vedieť, či môže dostať pokutu za to, ak na plastovom obale na autolekárničke je už dátum po expirácii, ale jej obsah je nový, a všetky komponenty sú pred expiráciou.

"Podstatou lekárničky je jej obsah a lieky, ktoré sú v nej, a ktoré spadajú pod nejakú expiračnú dobu, takže platia expiračné doby na liekoch a nie na autolekárničke."

Ďalšieho nášho diváka požiadal policajt, aby otvoril kufor. Hneď na to sa bez akéhokoľvek vysvetlenia začal hrabať v priehradke vo dverách. Chce sa teda opýtať, či si to môže policajt dovoliť.

"V prípade, že je akcia, ktorá je zameraná na pátranie po osobách a veciach, tak policajti samozrejme hľadajú veci pochádzajúce z trestnej činnosti vozidla, ovšem v tomto prípade mal najprv vás požiadať, aby ste vyložil veci, ktoré sú v priehradke, a pokiaľ ste to neurobili, tak potom mal priehradku prezrieť sám."

Pán Miroslav z Lipian nám poslal fotografiu istého dopravného značenia. Nikto, ani on ani jeho známi nevedia, čo to znamená. Sú to tri obdĺžniky vedľa seba, pričom ten v prostriedku je dlhší.

"Pre vodičov to znamená len spestrenie jazdy a zvýšenie pozornosti, pretože také vodorovné značenie v zákone o premávke neexistuje."

Pani Zuzana si kúpila ojazdené auto, na ktorom už bola nalepená ročná diaľničná známka. Zmenou majiteľa sa však zmenili aj EČV. Chcela by však vedieť, či jej známka bude platiť aj naďalej.

"Pokiaľ sa vodič preukáže nielen kupónom, ale musí sa preukázať aj ústrižkom z tohto kupónu a dokladom o zaplatení, tak v tom prípade platí preto vozidlo na celý rok."

Na dnes sme otázky vyčerpali. V prípade ďalších nám ich pošlite na známu emailovú adresu akotonespackat@joj.sk.

Najčítanejšie správy