Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bývalého utajeného svedka v kauze Tupý opäť uväznili
Zdielať na
Krimi

Bývalého utajeného svedka v kauze Tupý opäť uväznili

Zdroj: TASR

Po troch mesiacoch slobody ho poslal súd preventívne za mreže.

"Okresný súd Bratislava V 21. marca 2010 vzal do väzby obvineného M.L.," uviedol hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak. "Dôvodom väzby je takzvaná preventívna väzba, teda dôvodná obava, že by v trestnej činnosti mohol pokračovať," dodal hovorca. Milan L. voči rozhodnutiu o väzbe podal sťažnosť, o ktorej rozhodne KS.

Bývalého utajeného svedka prepustil súd z väzby 21. decembra 2009. Vtedy voči tomu nemal námietky ani prokurátor. Milan L., ktorý je na Okresnom súde Bratislava I obžalovaný z krádeže, lúpeže a poškodzovania cudzej veci, vtedy sudcovi prisľúbil, že na ďalšie súdne pojednávania bude chodiť aj po prepustení na slobodu.

Milan L. obvinenia v obžalobe odmieta a tvrdí, že od poškodeného chcel, aby mu vrátil veci, ktoré mu predtým ukradol. Podľa obžaloby Milan L. v októbri 2007 v Bratislave na Námestí Slovenského národného povstania priložil ku krku svojej obete nôž a žiadal od nej mobilný telefón. V ďalších bodoch obžaloby mal Milan L. rozbiť okno na električke za viac ako 360 eur a krádežou spôsobiť škodu 76,35 eura.

Milana L. od leta opätovne stíhali väzobne. V máji sa totiž tak ako niekoľko ráz predtým nedostavil na súdne pojednávanie a sudca vtedy na neho vydal zatykač. Policajti ho zadržali 1. júna v širšom centre Bratislavy.

Zdielať na

Najčítanejšie správy