Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prvostupňový súd oslobodil policajtov podozrivých zo znásilnenia
Zdielať na
Krimi

Prvostupňový súd oslobodil policajtov podozrivých zo znásilnenia

Zdroj: TV JOJ

Prokuratúra tvrdí, že ani mladá žena, ani policajti v plnom rozsahu prípad neobjasnili

V zdôvodnení sa konštatuje, že ani mladá žena, ani policajti v plnom rozsahu prípad neobjasnili, pričom záhadou zostáva predovšetkým neprimeraná dĺžka cestnej kontroly. Vzhľadom na nedostatok dôkazov o spáchaní trestného činu a jeho neuskutočnení však súd policajtov zbavil obvinenia.

Žalobkyňa, ktorá by mala uhradiť súdne trovy vo výške viac ako 900.000 forintov, už avizovala odvolanie a tak by o kauze mal rozhodnúť druhostupňový súd.

Už začiatkom decembra 2007 budapeštianska prokuratúra zrušila trestné stíhanie voči piatim policajtom, ktorí boli podozriví zo znásilnenia Zsanett E. Prokuratúra na základe výsledkov vyšetrovania dospela k názoru, že prípad sa takým spôsobom a na tom mieste, ako to uvádzala žena v žalobe, nemohol stať.

Vyšetrovanie, v ktorom boli okrem iného preverované záznamy bezpečnostných kamier na uliciach a boli urobené aj testy DNA, preto z dôvodu neuskutočnenia trestného činu zastavili.

Nepotvrdilo sa ani tvrdenie, že jeden z policajtov žiadal a napokon aj dostal od dievčaťa úplatok vo výške 20.000 forintov. V tejto záležitosti zastavili vyšetrovanie pre nedostatok dôkazov.

Prípad vyvolal veľký rozruch. Po údajnom násilnom čine policajtov musel odstúpiť šéf budapeštianskeho veliteľstva, neskôr šéf celoštátneho veliteľstva polície, a dokonca došlo aj k odvolaniu šéfa rezortu vnútra.

Zdielať na

Najčítanejšie správy