Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Štyria muži okradli matku s dieťaťom. Nevyrušil ich ani krik susedov
Zdielať na

Štyria muži okradli matku s dieťaťom. Nevyrušil ich ani krik susedov

ZLATÉ MORAVCE / Zlodeji katalyzátorov vyčíňali už aj v Zlatých Moravciach. Tentokrát okradli matku s dieťaťom. Zlodejov neodradilo ani to, že ich vyrušili obyvatelia a kričali na nich z balkóna. Páchateľov aj krádež nasnímali kamery.

Žena zaparkovala večer auto na mieste pod oknami paneláku. Skoro ráno ju zobudili policajti a povedali jej, že sa stala obeťou zlodejov. "Povedali mi, že potrebujú, aby som naštartovala auto, pretože mi ukradli katalyzátor," povedala majiteľka auta. Celý incident zachytila kamera - štyria muži sa prechádzajú po parkovisku okolo pol štvrtej nadránom, potom odídu a vrátia sa zhruba o pol hodinu. Na chrbtoch majú ruksaky. Prídu k staršiemu autu a jeden z nich s baterkou zasvieti pod vozidlo. "Dvakrát na aute húkal alarm, ale nič ich neodradilo," pokračovala majiteľka auta.

Druhý muž vytiahne z ruksaku zdvihák a staršie vozidlo zodvihne. Potom si ľahne pod auto a odpiľuje katalyzátor, ostatní zatiaľ monitorujú okolie. V tej chvíli hučiaci alarm zobudí susedov a idú na balkón. "Susedia to videli a začali na nich kričať. Oni nič, robili ďalej a nedali sa vyrušiť," uviedla majiteľka auta. Následne vložia katalyzátor do tašky a všetci štyria z miesta utekajú. O pár minút tam príde aj policajná hliadka, ktorú volali susedia. No po zlodejoch už nebolo ani stopy.

"Matku s dieťaťom takto okradnúť. Radšej by som im dala tých 100 - 150 eur, ako mám teraz zaplatiť 300 - 350 eur aj s opravou," povedala majiteľka so slzami v očiach. Peniaze na opravu teraz nemá a dúfa, že sa je podarí časom našetriť. Auto totiž súrne potrebuje. Prosí aj o pomoc pri odhalení týchto štyroch mužov. "S dcérou chodím po vyšetreniach," doplnila majiteľka. Ak by ste k mužom na záberoch vedeli poskytnúť informácie, kontaktujte políciu. Evidujeme 2 krádeže a riešime ich ako priestupky. "Polícia v Zlatých Moravciach eviduje v tomto roku dve krádeže katalyzátorov," informovala KR PZ Nitra Viktória Borloková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy