Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Vo výrobnej hale vypukol veľký požiar, zasahovať museli hasiči z viacerých okresov
Zdielať na

Vo výrobnej hale vypukol veľký požiar, zasahovať museli hasiči z viacerých okresov

ŽILINA / Celú noc bojovali hasiči s obrovským požiarom výrobnej haly v Hornom Hričove pri Žiline. Plamene šľahajúce do výšky niekoľkých metrov boli viditeľné aj z diaľky. Oheň sa snažili skrotiť nielen profesionálni hasiči, ale aj záchranná brigáda a dobrovoľní hasiči z viacerých okolitých obcí. Zasahovali v dýchacích prístrojoch a požiar likvidovali aj z plošiny.

Hustý dym, štipľavý zápach, plamene šľahajúce do výšky. To, že horí výrobná hala si všimol pracovník súkromnej bezpečnostnej služby. Vo firme na spracovanie a recykláciu neželezných kovov začalo horieť večer. A to krátko po ôsmej hodine. Plamene zachvátili výrobnú halu. Strop sa prepadol a hasiči mohli s požiarom bojovať len zvonku. "Horeli tam uskladnené batérie a rôzne súčiastky," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Žilina Michal Čecho.

Odpad nahromadený pri oknách sa snažili čo najrýchlejšie dostať preč, aby sa plamene na vrecia nerozšírili. "Na zásahu sa nachádzalo 12 príslušníkov zo záchrannej brigády, je tu kompresorová mobilná jednotka, ktorá fúka tlakové nádoby pre dýchacie prístroje, ďalej tu máme dve cisterny a máme tu aj eko mobil na meranie čistoty ovzdušia," informoval veliteľ záchrannej brigády Michal Cesnek. Žiadne zvýšené hodnoty toxických látok namerané neboli. Plamene sa snažili hasiči dostať pod kontrolu aj z plošiny, traktor-bager rozhŕňal uskladnené vrecia s odpadom, hrozilo, že sa plamene rozšíria. S plameňmi celú noc bojovali hasiči a to až do skorého rána, keď ich vystriedali kolegovia. Požiar ale stále nie je úplne uhasený. Z haly veľa nezostalo, len obhorené múry. škody budú vysoké. "Príčina je v štádiu zisťovania, máme tu dvoch zisťovateľov a vyžiadali sme aj expertíznu skupinu z Bratislavy," povedal riadiaci dôstojník KR HaZZ Žilina Karol Kantor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy