Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Postrelená Slovenka sa obáva, že sa útočníci vrátia
Zdielať na
Krimi

Postrelená Slovenka sa obáva, že sa útočníci vrátia

Zdroj: YOUTUBE

Andrea sa už postavila na vlastné nohy, žije však v strachu o vlastný život.

Ako upresnil, 36-ročná imigrantka zo Slovenska sa obáva, že by sa muži, ktorí ju postrelili, mohli vrátiť. K útoku došlo v areáli Jacksonskej štátnej univerzity (JSU) údajne len preto, že v peňaženke ženy našiel iba päť dolárov.

Obeť už podľa slov jej manžela nie je na jednotke intenzívnej starostlivosti a chodí po svojej nemocničnej izbe. Doposiaľ nie je známe, kedy ju z nemocnice prepustia.

Jedna guľka roztrieštila časť jej ľavej sánky a poškodila sluch. Druhá guľka je stále uviaznutá v jej krku. Scott však uviedol, že podľa všetkého nebude potrebný rozsiahlejší rekonštrukčný chirurgický zákrok. "Lekári nám (v piatok) povedali, že poškodenie sánky nie je také zlé, ako sme si mysleli," dodal.

Manžel obete Bill Scott povedal médiám, že jeho postrelenú manželku našiel na parkovisku 21-ročný študent Jacksonskej štátnej univerzity LeMarc Humphrey, ktorý jej tým zrejme zachránil život. Mladík študujúci počítačové inžinierstvo zavolal na miesto činu políciu.

Humphrey uviedol, že sa nachádzal v neďalekej univerzitnej budove, kde si plnil študijnú úlohu, a zrazu počul streľbu. Vybehol na parkovisko a zbadal obeť. "Potácala sa a zdalo sa, že spadne," povedal študent. Ženu zobral na ruky a odniesol zadným vchodom do budovy určenej vedeckým pracovníkom, aby ju ochránil pred dažďom. Útočníka nevidel.

Andrea Scottová svojmu manželovi povedala, že na ňu zaútočili dvaja alebo traja muži a žiadali jej kabelku. Jeden z nich ju udrel do hlavy s ručnou zbraňou. Postrelil ju po tom, čo v jej peňaženke našiel iba päť dolárov, dodal Bill Scott. Polícia zatiaľ nemá podozrivých.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy