Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chcel znásilniť starenku, nakoniec ju zabil
Zdielať na
Krimi

Chcel znásilniť starenku, nakoniec ju zabil

Zdroj: Marten Klencke

Za vraždu 73-ročnej ženy z obce Horné Saliby strávi nasledujúcich 23 rokov za mrežami.

Vražda sa stala v júni 2009, páchateľa obzvlášť závažného zločinu polícia zaistila po deviatich hodinách od skutku. Obžalovaný sa podľa informácií hovorkyne Krajského súdu v Trnave Gabriely Némethovej k vražde priznal a oľutoval to. Z tohto dôvodu sa na dnešnom pojednávaní už nekonalo dokazovanie, ako svedkovia vystúpili iba súdni znalci. Štefan L. sa vzdal práva na odvolanie.

Vraždu so sexuálnym motívom v Horných Salibách v okrese Galanta spáchal muž, ktorý bol predtým 15-krát súdne trestaný za ublíženie na zdraví, lúpež a znásilnenie. V obci býval bez prihlásenia na pobyt, obeť a páchateľ sa poznali. V deň vraždy vošiel Štefan L. do domu ženy cestou z krčmy a potom ju viackrát udrel päsťou do tváre.

Žena spadla na zem a stratila vedomie. To využil, stiahol jej tepláky a spodnú bielizeň. Jeho konanie ženu prebralo a začala kričať o pomoc, čo sa jej stalo osudným. Násilník spanikáril a ženu dvakrát udrel do hlavy tupou stranou sekery, ktorá sa v dome nachádzala. Na to si umyl ruky od krvi a z miesta činu odišiel.

Doma sa následne prezliekol a ukryl svoje veci. Zranenú ženu našla asi hodinu po spáchaní činu suseda, ktorá privolala pomoc. Záchranka ju odviezla do nemocnice, avšak zraneniam podľahla.

Zdielať na

Najčítanejšie správy