Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Záhadná smrť Ukrajinca pri Humennom: Presnú príčinu nevie určiť ani lekár
Zdielať na

Záhadná smrť Ukrajinca pri Humennom: Presnú príčinu nevie určiť ani lekár

ZUBNÉ / Policajti z Koškoviec zisťujú, prečo zomrel 41-ročný Ukrajinec. Príčinu smrti na mieste nevedel určiť ani lekár. Nasleduje tak policajné vyšetrovanie a prípad riešia ako trestný čin usmrtenia.

Stalo sa to na ceste medzi obcami Papín a Zubné v humenskom okrese. Na miesto smerovali záchranári aj policajti. Podľa zdroja televízie JOJ si mal muž pomoc privolať sám. Aké okolnosti tomu predchádzali, to zatiaľ jasné nie je. "Vyslaní záchranári sa muža pokúšali oživiť, no, žiaľ, bezúspešne. Lekár musel konštatovať smrť," povedala hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. 

Záchranári ho previezli do nemocnice. Išlo o muža vo veku 41 rokov a podľa polície pochádza z Ukrajiny. "Ohliadajúcim lekárom nebolo možné stanoviť bezprostrednú príčinu smrti," uviedol hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobaník. 

Lekár cudzie zavinenie s istotou vylúčiť nevedel. Viac povie ďalšie policajné vyšetrovanie. Úlohou je zodpovedať aj otázku, či u 41ročného muža mohlo ísť aj o prípadné chorobné príčiny. "Povereným príslušníkom bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," povedal Džobaník. 

V prípade nariadil vykonať pitvu. Policajné štatistiky hovoria, že počet nehôd pre zdravotné problémy stúpa. Za posledné desaťročie takmer dvojnásobne, zo 101 v roku 2010 na takmer 200 v roku 2019.

Za minulý rok v dôsledku zdravotnej indispozície na slovenských cestách 30 ľudí. Viac ako polovica týchto nehôd bola spôsobená infarktom. "Vodiči by si nemali sadnúť za volant, ak je ich schopnosť znížená úrazom, chorobou, nevoľnosťou alebo únavou, tiež po požití lieku, ktorý môže znížiť ich schopnosť viesť vozidlo," uviedla hovorkyňa PPZ SR Denisa Bárdyová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy