Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Súd rozhodol o Fruniho prepustení na slobodu
Zdielať na
Krimi

Súd rozhodol o Fruniho prepustení na slobodu

Zdroj: TASR

Bývalý šéf nebankoviek dostal od súdu darček v podobe podmienečného prepustenia

Súd určil Frunimu päťročnú skúšobnú dobu. Naďalej však zostáva vo väzbe, pretože okresný prokurátor zahlásil okamžite voči uzneseniu okresného súdu sťažnosť.

Trest bývalému šéfovi nebankoviek v máji 2007 potvrdil Najvyšší súd SR za podvod, pri ktorom bol spoluzodpovedný za nevyplatenie vkladov klientov nebankoviek v objeme vyše 14 miliárd korún (464 714 864 €).

Fruni požiadal o prepustenie ešte koncom októbra, keď si vrátane väzby odsedel dve tretiny trestu. Súd si vyžiadal z väznice hodnotenie odsúdeného.

Najvyšší súd v roku 2007 potvrdil trest Špeciálneho súdu v Pezinku z januára toho istého roku. Spolu s Frunim odsúdil Františka Matika, ktorý je však na úteku. Činnosť Horizontu Slovakia a BMG Invest bolo podľa súdu možné jednoznačne charakterizovať ako pyramídovú hru s tým, že klienti neboli vyplácaní zo zisku subjektov, ale z budúcich vkladov.

Špeciálny súd v Pezinku v januári okrem Fruniho a Matika odsúdil aj Mariána Šebeščáka na sedemročný trest v najľahšej nápravnovýchovnej skupine. Šebeščáka medzitým už podmienečne prepustili.

Zdielať na

Najčítanejšie správy