Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Cez internet objednali konzolu, potom prišlo nepríjemné prekvapenie
Zdielať na

Cez internet objednali konzolu, potom prišlo nepríjemné prekvapenie

PREŠOV / Rodičia chceli potešiť svoje tri deti a cez internet im objednali darček. Chlapci sa už tešili, no herná konzola neprišla. Žena, ktorá ju predávala, ich podviedla a pripravila tak o stovky eur.

Na inzerát natrafili manželia na sociálnej sieti. Cena bola viac než lákavá. Žena, ktorá ponúkala na predaj hernú konzolu, požadovala pred odoslaním tovaru platbu na jej bankový účet. "Taká to bola milá, príjemná žena, všetko mi vysvetľovala. Som veril, že pošlú nám playstation a neposlali," povedali podvedení manželia.


Hoci poškodená pani peniaze previedla na účet predávajúcej, tá jej tovar neposlala, ako sa dohodli. Namiesto toho si dávala ďalšie podmienky a tvárila sa, že jej žiadne peniaze neprišli. Dokonca sa od kupujúcej snažila vylákať ďalšie peniaze. Klamala ju, až kým sa jej to nepodarilo. "Ešte tak mi hovorila, môžete mi dôverovať, keď mi pošlete aj dvakrát, ja vám jednu platbu vrátim," skonštatovala podvedená pani.


Nevrátila však ani jednu. Tovar, ktorý manželom sľúbila, dodnes neposlala. Obrátili sa na políciu. Tí mladú podvodníčku vypátrali. Peniaze napriek tomu manželom navrátila a tak skoro zrejme ani nevráti. "Použila ich na svoje účely. Čiže už nemala čo vrátiť. Čo spravíme, nič s tým neurobím už," uviedli poškodení.


Polícia prípad vyšetruje ako trestný čin podvodu. Nie je vylúčené, že ľudí, ktorých podvodníčka z Dunajskej stredy pripravila o peniaze, môže byť viacero. Na sociálnej sieti vystupovala pod falošným profilom. Účet, na ktorý manželia poslali peniaze, patril žene s úplne iným menom. To však zistili až potom, keď ju vypátrali policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy