Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V priebehu jeden a pol hodiny postrelil dvoch ľudí. Jeden zo zranených skončil s vnútorným krvácaním v nemocnici
Zdielať na

V priebehu jeden a pol hodiny postrelil dvoch ľudí. Jeden zo zranených skončil s vnútorným krvácaním v nemocnici

NOVÉ ZÁMKY / V uliciach Šurian sa počas víkendu strieľalo. Podozrivý 29-ročný muž, ktorý v priebehu jeden a pol hodiny postrelil skoro ráno na dvoch miestach dvoch ľudí, dnes skončil vo väzbe. Jeden zo zranených skončil s vnútorným krvácaním v nemocnici.

"Neviem, ja som proste išiel z diskotéky domov a tu som kľakol pred vchodom," takto opísal 31-ročný postrelený muž zo Šurian príchod domov okolo tretej nadránom. Dieru v sklenej výplni vchodových dverí si vraj ani nevšimol.

"Mali sme tu jarmok a keď sa vracal, jeden dotyčný ho postrelil. Potom išiel kľudne domov, až potom keď zavolali sme policajtov že sa tu strieľalo, tak potom to riešili," povedala domovníčka 

Susedia streľbu nepočuli a zraneného muža ošetril lekár, až keď sa vyspal. "Ja som sa najedol a som išiel spať, a ráno som sa zobudil a krv, no ja som hneď, čo mi vybuchol zapaľovač vo vačku, alebo čo. Mňa to vôbec ani nenapadlo, koho by to napadlo, že by tu po mne niekto strieľal," pokračuje v rozprávaní postrelený muž.

Strelec v uliciach Šurian potiahol spúšť nadránom aj druhýkrát. Na ulici postrelil ďalšieho, 50-ročného muža. Kým v prvom prípade išlo o čistý priestrel, v druhom prípade síce projektil taktiež preletel chrbtom muža, avšak spôsobil mu rozsiahle vnútro brušné krvácanie.

"Pacienta sme prijali s poranením brušnej dutiny, aktuálne je po operačnom zákroku v stabilizovanom stave hospitalizovaný na chirurgickej klinike," priblížil hovorca Fakultnej nemocnice s poliklinikou Nové Zámky Ján Baček.

"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Nových Zámkoch vzniesol obvinenie 29-ročnému mužovi pre prečin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu v súbehu s prečinom výtržníctva," uviedla Viktória Borloková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Zbraň, z ktorej sa strieľalo, polícia ešte vždy hľadá, ale podozrivého 29-ročného Jozefa zo Šurian zakrátko vypátrali a posadili do cely. V utorok, 27.septembra, sa postavil pred sudcu.

"Okresný súd Nové Zámky vzal obvineného do preventívnej väzby. Strany sa vzdali práva na podanie opravného prostriedku," vyhlásila Lena Kiradžiev, hovorkyňa súdov Nitrianskeho kraja.

Prvý postrelený muž sa s obvineným pozná, v noci ho na diskotéke aj dvakrát zahliadol, ale s ním vraj nehovoril.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy