Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ženu našli s bodnou ranou pod paplónom. Jej muž tvrdí, sa dobodala sama
Zdielať na

Ženu našli s bodnou ranou pod paplónom. Jej muž tvrdí, sa dobodala sama

LUČENEC / V minulosti útočil sekerou, teraz nožom. 37-ročnú Annu s bodnou ranou našla suseda ležať v posteli prikrytú paplónom, manžel sedel za stolom a fajčil. Matka piatich detí je v nemocnici a manžel tvrdí, že sa dobodala sama.

"40-ročného muža už vyšetrovateľ v Lučenci obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví. Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. Nepriznal sa ani pre vyšetrovateľom, ani pred sudcom. "Povedal, že sa sama dobodala," uviedol otec napadnutej ženy. 

Annu previezli s vážnymi zraneniami do lučeneckej nemocnice. Krvácala do brucha, stratila veľa krvi. Podľa jej otca, ktorý s nimi býval v spoločnej domácnosti, toto nebolo po prvýkrát, kedy jej manžel ublížil. "Neni tomu tri mesiace? Čo v Bystrici jej sánku operovali, má samý drôt sánku. Rozkrvavil jej sánku. Keby sa vyzliekla polícii, alebo Vám novinárom, celá je dopichaná. Nožnicami, nožíkom, vidličkou. On ju týral. Jednoducho ju týral," uviedol otec napadnutej ženy. 

Pod vplyvom alkoholu bol aj v to popoludnie, keď ho za podozrenie za útok nožom zadržali policajti. V minulosti bol už súdne trestaný, prevažne za majetkovú trestnú činnosť. Prokurátorka predložila súdu návrh na väzobné stíhanie, sudca ho akceptoval a muža poslal do väzby. "Ja dúfam a prajem si to, aby ho zavreli aspoň na 15 rokov. Lebo on toto spravil nie raz. On bol agresor a stále sa hádali. Nerozumeli sme si dobre," povedal otec napadnutej. Zatiaľ však súd rozhodoval iba o väzobnom stíhaní. Vyšetrovanie prípadu pokračuje ďalej, prizvú aj znalcov, ktorí sa budú vyjadrovať aj k tomu, či si žena mohla ublížiť sama. Ak Jozefovi vinu dokážu, hrozí mu 5 až 12 ročné väzenie, keďže skutok spáchal na chránenej osobe. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy