Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vážna nehoda, pri ktorej policajti vyšetrujú aj policajtov: Sedeli v oboch autách
Zdielať na

Vážna nehoda, pri ktorej policajti vyšetrujú aj policajtov: Sedeli v oboch autách

ZVOLEN / 6 ľudí potrebovalo ošetrenie v nemocnici po nehode, ktorá sa stala v sobotu, 17.septembra, večer vo Zvolene. Po zrážke odhodilo jedno z áut na chodník kde zachytilo dvoch chodcov. Je to náhoda, no v obidvoch autách sedeli policajti, v čase osobného voľna. Vyšetrovanie preto prebrala policajná inšpekcia.

Sanitky zablokovali ulicu. Zasahovalo hneď niekoľko záchranárskych posádok. Z áut po čelnej zrážke pomáhali zraneným.

"Záchranári na mieste dopravnej nehody bezodkladne ošetrili 4 dospelé osoby. Pacienti utrpeli poranenia postihujúce viaceré oblasti tela, počas transportu boli poranené osoby pri vedomí," priblížil Andrej Hirjak z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Čierny Saab, ktorý šoféroval policajt v čase osobného voľna, prešiel cez plnú čiaru do protismeru. Narazil do auta s trojčlennou posádkou, ktoré odhodilo na chodník. Zastavil ho až múr rodinného domu.

Okrem štyroch ľudí, ktorých odviezli do nemocnice záchranári, potrebovali ošetrenie aj dvaja chodci. Tí kráčali po chodníku v čase, keď tam po zrážke odhodilo auto. Vyviazli z ľahšími zraneniami. Po ošetrení ich pustili domov. Podľa informácií TV JOJ sedel zhodou okolností aj v druhom aute policajt.

Účastníkmi boli policajti

Okolnosti dopravnej nehody vyšetruje policajná inšpekcia. "Vyšetrovateľ úradu inšpekčnej služby v tomto prípade začal trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví," uviedla hovorkyňa Ministerstva vnútra Slovenskej republiky Zuzana Eliašová.

Svedkovia tvrdili, že čierny Saab, ktorý prešiel do protismeru, videli krátko pred nehodou, údajne išiel rýchlo a vyzeralo to vraj tak. akoby sa naháňal s iným autom. Či je to skutočne tak, budú zisťovať počas vyšetrovania. Podľa prvotných informácií vodič Saabu prešiel do protismeru z neznámych príčin.

"Ďalšie informácie v tejto fáze vyšetrovania nie je možné poskytnúť," uzavrela Eliašová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy