Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dlhým čakaniam na úradoch bude koniec. Poradie môžete sledovať online
Zdielať na

Dlhým čakaniam na úradoch bude koniec. Poradie môžete sledovať online

KOŠICE / Na okresnom úrade po novom nemusíte čakať, kým prídete na rad. V Košiciach sa zaviedol prvý živý prenos. Ľudia si vďaka nemu môžu zájsť na kávu alebo sa poprechádzať.

V tomto období bývajú rady na okresnom úrade oveľa dlhšie a niekedy si človek počká aj polovicu dňa. V Košiciach preto spustili nový projekt, vďaka ktorému sa dá sledovať stav online. Ak klient vidí, že je pred ním ešte 50 ľudí, nemusí čakať dlhé hodiny v hale a namiesto sedenia na lavičke si môže zájsť na nákup, kávu alebo sa poprechádzať. Popritom môže sledovať aktuálny stav online na facebookovej stránke alebo na Youtube. Vysielanie síce nedokáže predpovedať konkrétny čas čakania, klient si ale vie aspoň približne vypočítať kedy sa dostane na rad jeho číslo.

Okresný úrad nestálo živé vysielanie takmer nič. Za všetkým bol len dobrý nápad a spolupráca zamestnancov. Kameru, ktorá sníma tabuľu s číslami namontovali do stropu pomocou jedného kábla za pár eur. "Ohlasy sú zatiaľ veľmi pozitívne, čo nás teší," uviedla vedúca organizačného odboru. Ak ale nechcete čakať na doklady vôbec, využiť môžete aj objednávkový systém, pri ktorom sa klient môže objednať na presný čas.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy