Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Smrť tínedžera: Zapálil si cigaretu a s rozbehom skočil priamo pod vlak, ktorý vchádzal do stanice
Zdielať na

Smrť tínedžera: Zapálil si cigaretu a s rozbehom skočil priamo pod vlak, ktorý vchádzal do stanice

BRATISLAVA / Mladý tínedžer sa rozhodol ukončiť svoj život skokom pod vlak, ktorý práve vchádzal do stanice. Zrážku nemal šancu prežiť.

18-ročný mladý muž mal prísť na železničnú stanicu v bratislavskom Lamači, pred jednou hodinu popoludní. Podľa ženy, ktorá pracuje v miestnom podniku, sa mal chlapec pred osudnou chvíľou u nich zastaviť. "Iba cigarety si pýtal, no keďže my nepredávame cigarety, tak som mu povedala, že nemáme a chlapi mu ponúkli," opísala žena. Mladík vyšiel von a čakal na nástupišti pri trati. O pár minút vchádzal do stanice osobný vlak smerujúci do Kútov. Mladý muž sa mal krátko nato z nepochopiteľných príčin rozbehnúť k nemu. "Pri vjazde osobného vlaku OS 2018 do železničnej stanice Bratislava - Lamač, došlo ku zrazeniu osoby, ktorá sa rozbehla po peróne a skočila priamo pod kolesá prichádzajúceho vlaku," vysvetlil Tomáš Kováč, hovorca ZSSK.

Rušňovodič nedokázal tragédii zabrániť

Aj napriek tomu, že pri vchádzaní do stanice rušňovodič znížil rýchlosť a následne zatiahol rýchlo brzdu, tragédii už nedokázal zabrániť. Mladý muž zostal pod vlakom uväznený. Utrpel ale veľmi ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. "Ja som nič nepočula vôbec a to sa čudujem, keď sme tu za rohom. Vlastne iba sanitku som potom počula. Sme sa bavili s jednou pani, že taký mladý chlapec," opísala žena z podniku.

Cestujúci z vlaku vystúpili a prešli na iné spoje

Súprava až do príchodu policajtov a obhliadajúceho lekára zostala na mieste. Až potom ju posunuli o pár metrov ďalej. Počas dokumentovania, podľa vyjadrenia železníc, nebola doprava obmedzená. Na stanici je totiž viac tratí. "Osobný vlak OS 2018, ktorý smeroval z Bratislavy do Kútov nabral meškanie približne 120 minút a ostatné vlaky touto udalosťou neboli zasiahnuté," dodal Kováč.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy