Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Aj nočné blokovanie áut má svoje riešenie
Zdielať na
Krimi

Aj nočné blokovanie áut má svoje riešenie

V pravidelnej nedeľnej rubrike Ako to nespackať opäť radí prezident Policajného zboru Ján Packa.

Dnes začneme s otázkou od pána Milana z Bratislavy. Jeho auto zablokoval iný vodič. Stalo sa to však v noci, a tak nevie, či mu mestskí policajti aj v tomto čase pomôžu.

"V každom prípade má zavolať mestskú políciu, ktorá ma na starosti komunikácie a parkoviská v BA, a tá musí zabezpečiť postih vodiča, alebo aj prípadné odtiahnutie."

Iba 15-ročná dcéra pani Moniky z Martina mala tragickú dopravnú nehodu. Policajti jej však nechcú vydať fotky z tejto tragédie. Chce sa teda opýtať, či majú na to právo.

"Polícia samozrejme umožní vodičom nahliadnuť do spisu, pretože sú poškodení, ale v žiadnom prípade im nevydá fotky."

Pán Miloš z Banskej Štiavnice už sedem rokov vypomáha policajtom ako dobrovoľný strážca verejného poriadku. Chce sa opýtať, či by nemohli takíto dobrovoľní strážcovia dostať nejaké oblečenie, keďže to svoje si často poškodia a ani ľudia ich často nepoznajú.

"Dobrovoľný strážca verejného poriadku vždy slúži s policajtom, je označený páskou, takže nejaké ďalšie označenie ani nie je potrebné. O tom, či mu dávať nejakú uniformu, možno môžeme zvažovať do budúcna, teraz nám to finančné prostriedky nedovoľujú."

Pokračujeme otázkou od pani Daniely. Chce vedieť, či môže dostať pokutu za to, keď si prenosné značky nenamontuje, ale dá za predné a zadné okno.

"Za prenosné dopravné značky samozrejme môže dostať pokutu, pretože tie majú na vozidle určené svoje miesto a dotyčná pani ich tam nemala."

Posledná otázka je už tradične od policajta. "Chcel by som sa p. Packu opýtať, či sa nehanbí za spackanú platovku, ktorá mala byť jeho pomníkom. Policajt zaradený v 2. platovej triede totiž dosahuje so štandardnými príplatkami vyšší príjem, ako keby nastúpil do 3., 4., alebo piatej platovej triedy!"

"Väčšiu hlúposť som už dávno nepočul, pretože práve preto sa robila platovka nová, aby sa nestávali takéto prípady, kde policajt si na príplatkoch privyrábal. Ak si dotyčný policajt nevšimol, tak príplatky boli zrušené, takže nemôže preskočiť 2. triedu, 4ku, 5ku, alebo 6tku."

Zdielať na

Najčítanejšie správy